1976 – sällskapsresan – på plats i Agadir

Morgongymnastik, Agadir 1976

Vad gjorde man i Agadir (som ligger i Marocko) 1976 om man var turist på ett ganska stort hotell? Man badade i poolen, för Atlantvattnet var alldeles för kallt att gå och bada i. Man kanske deltog i allmän morgongymnastik – (och kolla in de tidstypiskt korta shortsen som gympaledaren bär).

Man besåg förmodligen de närmare delarna av staden Agadir eller tog en taxi till en marknadsplats för att titta på det brokiga livet där eller åkte lite längre, t ex till Marrakech.

Vattnet därborta är för kallt för en nordbo att bada i

Fotograferade, ja det gjorde man absolut, med kompaktkamera eller med systemkamera, med en rullfilm däri som sedan skulle framkallas och kopieras efter hemkomsten.

Vad fotograferar personerna på bilden här nedan månne? abandowest som tog bilden fotograferar ju i alla fall fotograferna som fotograferar men vad fotograferar fotograferna? Vet inte. Personen som ligger och solar framför dem är i alla fall inte motivet.

Hotellområde i Agadir, Marocko, 1976

Ej aktiv i morgongymnastik

T.v. ett klipp från den översta bilden: lägg märke till profilen och silhuetten av en man som sitter på en balkong, helt befriad från stressen av att utöva gymnastiska rörelser (precis som abandowest som också avstår).

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Idrott, Motion, Photo blog, Resor, Semester, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s