Gamla bilar och äldre män …

… vid Falkenberg Classic -12 på Falkenbergs Motorbana

Riley Brooklands - Magnus Neergaard - Falkenberg Classic -12

Riley Brooklands – Magnus Neergaard – Falkenberg Classic -12

AnnonsLördagen den 8:e september 2012 var ganska kall (ca 15 gr C) och väldigt blåsig och Falkenbergs Motorbana bjuder inte på så många vindskyddade platser. abandowest var rejält förkyld och frös ordentligt men blev snart engagerad i sitt fotograferande.

Det är roligt att fotografera tävlingsbilar och det särskilda livet i depåerna bland människor som brinner för det som de håller på med. Jag är inte våldsamt intresserad av bilfordon, jag mekar inte till exempel, men jag uppskattar väldigt mycket att titta på bilarna och att fotografera dem.

De bilintresserade människorna vid tävlingsbanan stimulerar mej och jag trivs väldigt bra i den här miljön. Den här kvalförmiddagen så surrade veteranbilar (250 st anmälda, enligt uppgift) runt den 1 843 meter långa banan och det var gott om plats på innerplan för en fotograf. Det fanns  också utrymme att föreviga förarna innan start där de satt i sina bilar eller stod intill och väntade på klartecken för start.

Magnus Neergaard, från Malmö, i en vackert blå Riley Brooklands här ovan tävlade i klassen A-D Prewar, F3-500 FJ per E, klubben han representerade var MSCC, Malmö Sports Car Club, och anmälare var No Racing Team 626

Thomas Henrysson - Shelby Cobra Daytona Coupé

Thomas Henrysson – Shelby Cobra Daytona Coupé

Thomas Henrysson - Shelby Cobra Daytona Coupé

Thomas Henrysson – Shelby Cobra Daytona Coupé

Incidenter inträffar ibland. En Morris Cooper S hamnade på taket strax efter cikanen men ingen blev skadad och den lilla bilen kunde snabbt fraktas bort. En Ford GT40 blev stående på tvären i cikanen, ett trafikhinder var det och gul flagg viftades, men bilen fick draghjälp därifrån och kunde placeras på en mer skyddad plats.

Austin Cooper S - Frank Edwinsson -Falkenberg Classic -12

Austin Cooper S – Frank Edwinsson -Falkenberg Classic -12

Ford GT40 - Bo Paulsson och Alfa Romeo 1750GTV - Roland Falkenbäck

Ford GT40 – Bo Paulsson och Alfa Romeo 1750GTV – Roland Falkenbäck

Tyvärr så frös jag alltmer och för att inte förvärra förkylningen så nödgades jag starta hemfärden innan jag hade sett allt jag ville ha sett. Det fanns ett antal race att beskåda på eftermiddagen men dem missade jag, likaså blev det inget mer besök i depån och därmed inget tillfälle att prata med något team.

Mer bilder att presentera har jag i alla fall och de kommer så småningom men nu stänger abandowest för den här gången. Fast först en bild på Åke Persson, från Klippan,  i en RPB-67. Åke tävlade för RHK, Racerhistoriska Klubben.

Åke Persson - RPB-67 - Falkenberg Classic -12

Åke Persson – RPB-67 – Falkenberg Classic -12

Åke Persson sitter i en klassisk Formel Vee-bil, RPB, en gång tillverkad av Racing Plast Burträsk, en liten industri för konstruktion och tillverkning av tävlings- och sportvagnar. Dessvärre så brann företagets lokaler ned 1971 och både ritningar, verktyg och formar gick till spillo. Ungefär 300 bilar blev tillverkade innan branden ändade verksamheten.

Fotnot 1: klassbeteckningar, bilmärken och förarnamn är hämtade från ”Officiellt Program” för Falkenberg Classic -12.

Fotnot 2: länk för information om Burträsk.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Motorsport, Photo blog, Racing, Sport, Uncategorized, Veteranbilar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s