Onödigt att veta – del 1 – saxat ur Vår Jord utgiven år 1900

Jag har tre böcker med röda pärmar, böckerna heter Vår Jord, och de är utgivna åren 1900, 1901 respektive 1902. Jag tror att det är inbundna årgångar av en tidning som man kunde prenumerera på, även om det inte framgår riktigt klart att det är inbundna tidskrifter.

Vår Jord

I vilket fall som helst så finns det bra (= udda) saker att läsa i Vår Jord och jag tänkte presentera lite klurigheter och gamla nyheter, ibland makabra, då och då. – Här kommer det första som är bra men onödigt att att veta, en gammal nyhet, hämtat från den äldsta boken:

– ”DIVERSE. Lagbestämmelser mot allt för fin tryckstil. Enligt ett lagförslag, som inlämnats till den lagstiftande myndigheten i New York, skola tidningsutgifvarna  tvingas att trycka tidningarna med större typer än förut. Ögonläkarna ha nämligen först blifvit uppmärksamma på, att New-York-bornas synskärpa aftar i oroväckande grad och söka orsaken därtill i läsningen af tidningar, som äro tryckta med allt för små typer och för svag trycksvärta.”

Håll ögonen på er tidningsutgivare! – abandowest försöker alltid hålla sig med stora typer och rikligt med trycksvärta.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Ljus Förlag, Uncategorized, Vår Jord och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.