Alpina SM i Sunne 1987 – kungen med fru var där …

men de vände abandowest ryggen

Kungaparet vid Alpina SM i Sunne 1987

Kungaparet vid Alpina SM i Sunne 1987

Sunne 9 - 1987Visste faktiskt inte att Alpina SM skulle gå av stapeln i Sunne 1987 när vi var där för att praktisera vår enkla variant av utförsåkning. Så var det emellertid, SM i Sunne, och plötsligt så kom dessutom kungaparet nedför backen där vi stod med skidor och stavar. De hade inte skidor under fötterna men däremot ledsagning, som synes. Drottningen log vänligt, konungen var lite mer ointresserad av oss.

SunneJag hade kameran med men den var nedpackad någonstans, så det tog en stund innan jag var redo att fotografera och resultatet blev inte bra, totalt felexponerat.

Bara ryggarna på majestäterna såg jag men kungligheter är som en magnet för kamera och fotograf, så naturligtvis så måste jag ändå fixa en bild. Den person som stod längre ned i backen, bortom flaggan, hade en bättre position för en bra bild. Tidigare på dan så hade en formation med J 37 Viggen i fyrgrupp gjort en överflygning och strax därefter så var det alpina mästerskapet invigt.

J 37 Viggen invigningsflyger 1987 över skidbacken i Sunne

J 37 Viggen invigningsflyger 1987 över skidbacken i Sunne

Det var ingen jättepublik som betraktade tävlingarna, de flesta ville nog själva åka nedför, dessutom så gör sig alpin sport mycket bättre i och framför TV:n, där framför kan man dessutom med lätthet intaga en öl och annat onyttigt om man så önskar.

Alpina SM i Sunne 1987

Alpina SM i Sunne 1987

Sunne 1 - 1980-taletJag har dessvärre ingen aning om vilka åkare jag har fotograferat men Mats Ericsson, Järfälla AK, vann i alla fall slalom-tävlingen för herrar och Rickard Andersson, Luleå AK, vann storslalom. Catarina Rosenqvist, Finnvedens SLK, vann damernas slalom och Monica Äijä, Gällivare SK, vann storslalom.

Stenmark eller Strand var inte med och Anja Persson hade nog inte börjat i lågstadiet ännu, så attraktionskraften på tävlingen var inte maximal men det var förstås ändå väldigt duktiga utförsåkare som kämpade om segern.

Alpina SM i Sunne 1987

Alpina SM i Sunne 1987

Camilla Nilsson var i alla fall på plats och hon hade en månad tidigare vunnit en världscuptävling i slalom och därmed tagit den första svenska segern på damsidan i en världscupdeltävling i utförsåkning. Bengt Fjällberg fanns också i Sunne. Han har som främsta merit ett VM-brons i slalom från 1982.

Alpina SM i Sunne 1987

Alpina SM i Sunne 1987

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Flyg, Fotoblogg, Idrott, Kändisar, Motion, Photo blog, Semester, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.