Ett sånt hundliv på Övrevi – Tvååker i juli 2012 …

… vid en av landets största återkommande hundutställningar

Hundutställning i Tvååker 2012

Hundutställning i Tvååker 2012

Ungefär 3 500 hundar var anmälda till nationell hundutställning på lördagen den 7:e juli 2012 i Tvååker, ett samhälle som ligger inom Varbergs kommun i Halland, sydost om tätorten. Övrevi idrottsplats, där allt äger rum, ligger intill infarten från Varberg och från E6:an, ett smidigt läge och lätt att hitta till.

Dagen före, den 6:e juli, var det internationell utställning som gällde, men abandowest var där på lördagen. Totalt de två dagarna så visade ca 7000 hundar upp sig och sådär 12-15000 besökare passerade grindarna.

DSC_0642 kopiera

2004 var första gången som hundutställningen gick av stapeln. Arrangör är Hallands Kennelklubb medan Tvååkers IF står för uthyrning av sin fina fotbollsanläggning Övrevi och för det praktiska, i form av frivilliga insatser.

Det praktiska innefattar bland annat att se till att varje dag mellan 2000-2500 bilar och uppemot 200 husbilar och husvagnar kan ställas upp på ängarna vid Övrevi. Idrottsföreningen engagerar ca 55 personer för ideella insatser varje utställningsdag varav tio bemannar kiosken för försäljning. Innan utställningen startar på fredagen så arbetar också ett tiotal personer under veckan innan med att göra i ordning domarringar och annat.

Ingen kan nog påstå annat än att arrangemang och kringverksamhet fungerar alldeles ypperligt.

Hundutställning i Tvååker - 2012-07-07

Hundutställning i Tvååker – 2012-07-07

Väldigt många människor och väldigt många hundar på plats på Övrevi och en till synes oöverskådlig mängd fordon i anslutning därtill.

Inget skällande på utställningsområdet, man skulle väl kunna tänka sig ett oväsen svårt att överrösta, men de fyrbenta var väl dresserade och höll inne med eventuellt högljudda kommentarer till ett senare tillfälle.

Hundutställning i Tvååker - 2012-07-07

Hundutställning i Tvååker – 2012-07-07

Jag lämnar inga uppgifter om vilka hundraser som syns på bilderna, det vågar jag mig inte på, även om jag tror att schnauzer och afghan finns med.

För 2013 gäller 12-13 juli som utställningsdagar.

Hundutställning i Tvååker - 2012-07-07

Hundutställning i Tvååker – 2012-07-07

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Photo blog, Tvååker, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.