Varberg 2012-10-02: handboll Sverige – Island (del 2) …

… och landslaget, TV4 Sport och abandowest är på plats

Handboll Sverige - Island 2012-10-02 - TV4 Sport på plat

Handboll Sverige – Island 2012-10-02 – TV4 Sport på plat

Handboll Sverige – Island 2012-10-02 – TV4 Sport på plats – högernian Linn Larsson får hjälp med headsetet, målvakten Maria Olsson avvaktar liksom Karin Frick och Tomas Axnér, som väntar på att få prata med de båda spelarna.

Sveriges och Islands flaggor vid Sparbankshallen

Sveriges och Islands flaggor vid Sparbankshallen

De båda ländernas flaggor, Islands och Sveriges alltså,  vajade friskt i vindarna utanför Sparbankshallen och därinne i hallen var TV4 Sport på plats med kameror och persona

abandowest är absolut ingen van gäst vid handbollsarenan. Detta var faktiskt ett premiärbesök vad det gäller att ”live” betrakta handboll (om man bortser från eget enstaka spelande på korpnivå i icke modern tid). Framför TV-apparaten så är emellertid landslagshandboll en favorit-sport, under förutsättning att den sändande kanalen finns i utbudet.

Karin Frick - TV4 Sport

Karin Frick – TV4 Sport

Karin Frick och Tomas Axnér kommenterade och samtalade vid sitt bord med handbollens General Manager Stefan Lövgren (se nedan) och med spelare. Tomas är före detta elithandbollsspelare och numera tränare och handbollsexpert på TV4. Karin har inget handbollsförflutet men har bland annat spelat collegetennis i USA och är sportjournalist.

Maria Olsson - Varberg 2012-10-02

Maria Olsson – Varberg 2012-10-02

Här ovan slinker bollen mellan armarna på Maria Olsson, det var under uppvärmningen. Maria gjorde en gedigen insats under matchen, som Sverige vann med 23-16, och det var hennes debut i landslaget. Maria spelar annars i det danska klubblaget Aalborg DH.

Stefan Lövgren

Stefan Lövgren

Stefan Lövgren var på plats i Varberg. Den väl meriterade förre landslagsspelaren är sedan 2011 General Manager för AB Svensk Handboll, som i sin tur är helägt av Svenska Handbollförbundet. Som AB:et visar så vill svensk handboll ha en kommersiell profil och få uppmärksamhet i kampen om att vara Sveriges populäraste landslag både på damsidan som på herrsidan.

Stefan spelade 268 landskamper under perioden 1993-2006 och erövrade med landslaget 2 OS-silver, 1 VM-guld, 4 EM-guld, 2 VM-silver, 1 VM-brons och dessutom som klubblagsspelare 5 SM-guld, 7 Tyska Mästerskap, 1 Champions League-guld och 2 EHF-cupsegrar (EHF är en förkortning för European Handball Federation). Stefan har också tre gånger utsetts till Årets Spelare i Sverige.

Nu hoppas vi att landslagen med Stefans hjälp kan nå ytterligare framgångar. Herrlandslagets OS-silver i London 2012 var ju en stor sådan och det finns plats i TV-fåtöljen för fler framgångar att jubla över, så kom igen.

Fotnot: för att se ett tidigare inlägg om denna match, klicka här.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Idrott, Kändisar, Sport, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.