Varberg 2010 – Wheels & Wings …

… ett älskat och hatat evenemang

Excalibur Phaeton series V - Wheels & Wings 2010

Excalibur Phaeton series V – Wheels & Wings 2010

Ja, detta evenemang är älskat och hatat. Älskat förstås av dem som gillar gamla ”amerikanare” eller andra äldre fordon, hatat i första hand av dem som inte uppskattar ”kvällscruisingen” på Varbergs gator med allt vad det innebär av oväsen och avgaser.

Bilen ovan är en i USA handbyggd originalbil, en Excalibur Phaeton Series V. Bland kända svenska personer som haft Excalibur finns till exempel Ingemar Johansson (världsmästare i tungviktsboxning 1959-1960), han hade en Series I-bil från 1968. Även Frank Andersson, den trefaldige brottningsvärldsmästaren, har haft en Excalibur, en Phantom 1990.

”Hej, ska ni med och spela brännboll?” – Wheels & Wings 2010

När det gäller 2013 så är den vid det här laget anrika utställningen, som sedan början av 1990-talet har hållits på flygfältet på Getterön strax utanför Varberg, flyttad till Falkenbergs Motorbana. Orsaken är de dåliga markförhållanden som råder på flygplatsen, vilken inte är asfaltbelagd utan har ett gräsunderlag.

Chevrolet Fleetline 1949 - Wheels & Wings 2010

Chevrolet Fleetline 1949 – Wheels & Wings 2010

Beträffande cruisingen så finns inga arrangemang klara, så frågan är om det blir Falkenberg som blir (frivillig eller ofrivillig) värd för den eller om deltagarna efter utställningen på motorbanan kommer att återvända, av gammal vana kanske, till Varberg för att avåka paraden på gatorna där.

Wheels & Wings har en baksida också - 2010

Wheels & Wings har en baksida också – 2010

Ett ”bare ass” kunde man få syn för några år sedan men sedan dess så har cruisingen stramats upp och ”moona” får man göra i andra sammanhang. Att hänga utanför bilen är inte längre tillåtet, vare sig med akterpartiet eller med kroppen i övrigt, till lättnad för många förmodligen och trafiksäkrare också men aningen saknat av den som fotograferar.

En SUV? - Range Rover-chassi 1973 och Volvo PV-kaross - Wheels & Wings 2010

En SUV? – Range Rover-chassi 1973 och Volvo PV-kaross – Wheels & Wings 2010

Christer Nilsson från Köpingebro nära Ystad i Skåne lär ha lagt sådär 1500 timmar under fyra års tid på att bygga om en Volvo PV från 1965. Karossen tillhör PV:n men annars så är det en fyrhjulsdriven 3,5-liters V8 Range Rover från 1973. PV:n har en självbärande kaross men nu vilar den på Range Roverns ram i stället. Och färgens kulör, den heter Volvo Oceanrace-blå.

Wheels & Wings 2010

Wheels & Wings 2010

Fotnot: fler inlägg finns från Wheels & Wings, använd sökfältet till höger och skriv där ”Wheels & Wings”, alternativt sök i Etikettfältet längre ner till höger.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.