Tanten och handväskan …

… och farbrorn utan accessoar

Vid Varbergs kyrka - 1973

Vid Varbergs kyrka – 1973

abandowest är en farbror, med god mariginal, så det känns helt ok att benämna farbrorn farbror (vilket lille abando gjorde också då det begav sig, alla som var lite äldre titulerades automatiskt tant eller farbror). Och tanten, ja, hon är ju kultförklarad nu för tiden, det är rentav en äretitel. Så, här är två tanter och en farbror på bilder från 1970-talet.

Finns tanten och farbrorn kvar än i dag? Det kan jag inte svara på men om så är fallet, så är arten sällsyntare i dag i än tidigare. Alla som är äldre än de som är unga är förstås gamla nog att vara tant eller farbror, men den där ”äkta” varianten ser man inte så ofta. Tanten av i dag skulle ju kunna tänkas komma glidande på en primitivt dunkande Harley-Davidson, fast inte i tanthatt utan i stället iklädd en integralhjälm. Och farbrorn, vad gör han? Sitter han där baktill på en tvåsits H-D?

Kanske har bilden ovan ett symbolvärde: tanten kliver ut ur historien. Jag har sagt det tidigare: ”annat var det förr”. Det har det alltid varit.

Trandans vid Stora Bjurum nära Hornborgasjön - 1971

Trandans vid Stora Bjurum nära Hornborgasjön – 1971

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Kyrkogård, Photo blog, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s