International Street Market – Varbergs torg …

… 2013-04-20 – marknadsstånd med färgstark prägel

Internationell matmarknad i Varberg - 2013-04-20

Internationell matmarknad i Varberg – 2013-04-20

DSC_1334+1Som ett ambulerande och färgglatt tivoli drar de in i städernas kärna för att sätta upp sina marknadsstånd och de kommer från olika länder i Europa. I Varberg den här veckan (vecka 16) så fanns de på plats från onsdagen till och med lördagen och det var  handlare och gatukrögare i färgglada marknadsstånd som lockade till sig nyfikna människor.

DSC_1312+1De internationella knallarna fanns i Varberg också i höstas och de besöker kontinuerligt ett antal städer runtom i Sverige, i Danmark och i Storbritannien och eventuellt också i några andra länder. Utfallet i höstas var till belåtenhet och säljarna kom alltså åter till Varberg denna vecka i april. Några dagar den här gången var blåsiga och kalla och höll köparna avvaktande medan lördagen bjöd på strålande vackert väder, till och med nästan vindstilla, och Varbergs torg kryllade av torgbesökare (vilket det i och för sig gör även en vacker torgdag utan internationella inslag).

Internationell matmarknad i Varberg - 2013-04-20

Internationell matmarknad i Varberg – 2013-04-20

Jag köpte en Knackwurst med rostad bröd från en Schleswig-Holsteinsk Holzkohleschwenkgrill, en ambulerande grill från den norra delen av Tyskland som gränsar till Danmark således, och den korven smakade förstås utmärkt, serverad av en korvgubbe med rejäl ölkagge ovan byxbältet.

Internationell matmarknad i Varberg - 2013-04-20

Internationell matmarknad i Varberg – 2013-04-20

På onsdagen blev det en Aussie Burger från The Australian Barbecue Co., en vanlig biffburgare, men den som så önskade kunde också erhålla känguruburgare (förstås), krokodilburgare eller kamelburgare. Det lär finnas ungefär en miljon vilda kameler i Australien och de skapar förödelse i det australiska landskapet, varför regeringen har avsatt pengar för att skjuta ett större bestånd. Underlag till kamelburgare finns alltså att exportera till Storbritannien så att The Australian Barbeque Co. kan sälja kamelburgare på Varbergs torg.

Jag tror förresten, utan att nyligen ha läst på, att kamelerna fördes till Australien för att vara lastdjur, lämpliga för det ofta torra och karga landskapet, i samband med den guldrush som inleddes i mitten av 1800-talet och att de sedan förvildades och förökade sig.

Internationell matmarknad i Varberg - 2013-04-20

Internationell matmarknad i Varberg – 2013-04-20

Den internationella marknaden är en prisvinnande tillställning (eller vad man skall kalla den) från Groupe Geraud och den uppvisar utställare från 16 olika länder som säljer färdiga maträtter, ostar, korvar, frukt och grönsaker, godis, drycker, hantverk och vad det nu kan vara mer. Jo, blomster från Holland fanns också med denna gång.  Stånden sätt upp, som tidigare nämnts, i Sverige, Danmark och Storbritannien .

Den vanliga torghandeln - Varberg - 2013-04-20

Den vanliga torghandeln – Varberg – 2013-04-20

Geraud UK Ltd etablerades i UK (Storbritannien – Nordirland) 1998 och är den brittiska delen av Groupe Geraud, en anglo-franskt företag.

Är du intresserad av att veta mer om bolaget, klicka då på denna länk: http://www.geraud.co.uk/ .

Ett trivsamt spektakel är det, även om de fasta torghandlarna knorrar över konkurrensen. Den färgstarka marknaden finns dock på Varbergs torg bara tillfälligtvis (första gången var förra året, 2012, och det återstår att se om de återkommer i höst eller nästa år), men det är ingen tvekan om att varbergsborna uppskattar det nya inslaget på torget. Jag gör det i alla fall och det verkar som att den här internationella gatumarknaden har gått hem också på de övriga ställen i Sverige som de har besökt.

Den vanliga torghandeln - Varberg - 2013-04-20

Den vanliga torghandeln – Varberg – 2013-04-20

Ytterligare ett inlägg med bland annat International Street Market finns här.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Holland, Nederländerna, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s