Kändisar – kända då, nu eller alltid – del 11, Jonas Kruse

Jonas_Kruse är känd för TV-tittare med rally- och racingintresse eftersom han är Sveriges Televisions expertkommentator i just rally och i STCC (Scandinavian Touring Car Championship).

Jonas Kruse - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse – Ring Knutstorp – 2013-05-03

Han är dessutom själv rallyförare – har bl a kört som professionell sådan för Renault, han är förarinstruktör i det egna företaget Kruse Promotion och för att nämna något mer om vad Jonas har sysslat med så har han faktiskt även spelat ishockey på elitnivå. Nu har jag bara skummat på ytan av det som Jonas har sysslat med eller sysslar med. Jag tror att han är en sådan person som gillar att ha många järn i elden och som lyckas bra med i stort sett vad han än företar sig.

Jonas Kruse - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse – Ring Knutstorp – 2013-05-03

På bilderna här runtom, från ”verkligheten” och fotograferade från TV:n, så berättar Jonas om de bilar som användes i STCC. Han berättar att det egentligen är helt likvärdiga bilar från de olika stallen som deltager, BMW, Citroën, Dacia, Volvo, SAAB och Honda, och att STCC avgöres enligt ett för 2013 nytt reglemente. Den senaste tekniken användes förstås och bilarna frambringar över 400 hästkrafter, presterar 0-100 på tre sekunder och har en toppfart på 300 km/h.

Jonas Kruse "på TV" - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse ”på TV” – Ring Knutstorp – 2013-05-03

Det här med likvärdiga bilar beror på att grundstommen byggs av ett franskt företag, Solution-F, och den har specificerats efter förhållanden på svenska banor. Varje team bygger sedan karosserna, som är av kolfiber och förstås aerodynamiskt fulländade. Den tävlingsfärdiga bilen, inklusive föraren, måste enligt reglementet väga minst 1 100 kilo. V6-motorerna tillverkas av Renault/Nissan-koncernen.

Jonas Kruse - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse – Ring Knutstorp – 2013-05-03

Jonas har under snart tjugo år jobbat med utbildning i avancerad bilkörning för bland andra Volvo, SAAB och BMW, han är certifierad körinstruktör hos BMW Fahrertraining i Tyskland och under åren har Polisen, Räddningstjänsten och SÄPO tagit del av hans expertis.

Jonas Kruse "på TV" (armarna i alla fall) - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse ”på TV” (armarna i alla fall) – Ring Knutstorp – 2013-05-03

I samband med STCC, tävlingarna på Ring Knutstorp exempelvis, så dyker Jonas förstås upp i TV-rutan för att förklara lite om vad som händer runt banan och för att förklara bilarnas och förarnas roll samt för att bistå med kommentarer under själva racet. Jonas är förstås väl bekant med förarna och umgås, som synes här nedan, otvunget med en av dem, Prins Carl Philip.

Jonas Kruse och Prins Carl-Philip - Ring Knutstorp - 2013-05-03

Jonas Kruse och Prins Carl-Philip – Ring Knutstorp – 2013-05-03

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Fotnot: Mer om prinsen och hans gul-blå Volvo på Ring Knutstorp hittas via länken: https://abandowest.wordpress.com/2013/05/05/kandisar-kanda-da-nu-eller-alltid-del-10-prins-carl-philip/

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Fordon, Fotoblogg, Kändisar, Motor, Motorsport, Racing, Sport, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.