Wheels & Wings i Falkenberg 19-20 juli 2013 …

… med utställning på Falkenbergs Motorbana och cruising i stan

Ola-Conny på Falkenbergs Motorbana - 2013-07-20

Ola-Conny på Falkenbergs Motorbana – 2013-07-20

ProgramVad har Ola-Conny med Wheels & Wing satt göra? Och vem är han, kanske någon frågar? För det första så bor han i närheten av motorbanan, för det andra är han känd från TV-rutan via kanal 5:s serier om varuhuset Gekås i Ullared och ”En stark resa”, i båda fallen tillsammans med kompisen Morgan Karlsson, för det tredje så såg abandowest honom, han var också besökare på bilutställningen, gick i kapp, knackade på axeln och bad att få ta en bild. Inga hinder naturligtvis, för Ola-Conny är en vänlig, charmig och helt vanlig människa som nog dessutom fortfarande är ganska nöjd med att vara en kändis.

Pisano & Matsubara Monza Funny Car -76 - Falkenbergs Motorbana 2013

Pisano & Matsubara Monza Funny Car -76 – Falkenbergs Motorbana 2013

Wheels & Wings välkomnade alla ”hobby- och entusiastbilar” att ställa ut på Falkenbergs Motorbana. I första hand fanns där ”amerikanare” från 1950- och 1960-talen men även fordon som ovanstående. Det är en totaltrenoverad dragracingbil från 1977, en Pisano & Matsubara – Chevrolet Monza Funny Car och den ägs av Jan Johansson från Varberg, som visade upp hela sin samling av sådana här bilar. Bilden nedan har jag fått mej tillsänd av Janne.

Foto: Bosse Tornevall Fotografen AB - Restored by: Janne Johansson

Foto: Bosse Tornevall Fotografen AB – Restored by: Janne Johansson

Ursprunget till bilnamnet var några bröder Pisano och föraren Sush Matsubara, historien bakom kan läsas om man klickar här. Den på motorbanan utställda bilen har en gång tillhört föraren Jim ”Jungle Jim” Lieberman, en amerikansk dragracinglegendar.

Wheels & Wings, cruisingen vid torget - Falkenberg 2013-07-19

Wheels & Wings, cruisingen vid torget – Falkenberg 2013-07-19

Bilutställningen hade flyttat från Getterön i Varberg till Falkenbergs Motorbana, som ligger en knapp mil öster om staden. Crusingen, bilåkningen där resan är nöjet och inget mål finnes, hade flyttat från Birger Svenssons väg och Västra Vallgatan i Varberg till Strandvägen, Tullbron och centrala delar i Falkenberg.

Wheels & Wings - Falkenberg - 2013-07-19

Wheels & Wings – Falkenberg – 2013-07-19

Hur skulle det gå med så många bilar på en gång bland husen, riskerade falkenbergarna att kvävas av avgaser? Av allt att döma så gick det bra. Uppskattningsvis 2000 bilar cruisade fram på gatorna och folk fyllde på längs med, även om det inte var väldigt mycket åskådare när abandowest besökte Falkenberg tidigt på fredagskvällen. Till exempel så var det helt folktomt på Holgersgatan så när som på de människor som stod eller satt på balkonger på husen intill. Besöksleden lär dock ha fyllts på allt eftersom fredagskvällen övergick i skymning.

Cruising i Falkenberg - Wheels & Wings - 2013-07-19

Chevrolet Kingswood 1971 – Cruising i Falkenberg – Wheels & Wings – 2013-07-19

abandowest återkommer ganska snart med fler bilder från i första hand bilutställningen på motorbanan men nu får det räcka för den här gången.

Cruising i Falkenberg - Wheels & Wings - 2013-07-19

Cruising i Falkenberg – Wheels & Wings – 2013-07-19

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Motor, Motorsport, Racing, Semester, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Veteranbilar, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.