Rosa Pantern och andra goa löpare …

… springer Varbergsloppet (10 km) – 2013-07-13

"Rosa Pantern" / Lennart Hansson - Varbergsloppet 2013-07-13

 Varbergsloppet - 2013-07-13

Varbergsloppet – 2013-07-13

Det går inte att missa ”Rosa Pantern” när han passerar med just en Rosa Panter på huvudet, ett parasoll i ena handen och iklädd en tävlingsdräkt som också den är iögonfallande.

Tro bara inte att det enbart är en jippolöpare, för Lennart Hansson, som pantern heter på riktigt och som springer för Pantern Running Club, är (fortfarande) en mycket kompetent löpare. Han har till exempel sprungit halvmaran Göteborgsloppet på strax under 2.15, vilket innebar en 52:a plats. Jag tror dessutom att han har sprungit alla de Göteborgslopp som avverkats. I Varbergsloppet blev det denna gång en total 305:e plats.

Lennarts hemsida kan man förstå att det här är en positiv människa: ”Livets mening är att se möjligheter. Möjligheter innebär ibland att göra det oväntade. Varför försöka efterlikna andra, när alla är unika?” 

Jag undrar förresten hur han klarar att springa med ett parasoll i handen, det måste innebära obalans i framfarten. Jag sprang det här loppet på 1980-talet, då det hette Lejonloppet, var en kvartsmara (10 549 meter) och hade en bansträckning som var lite annorlunda, jag har förresten sprungit några Göteborgsvarv också, men med parasoll i handen hade jag inte klarat av att avverka dem.

 Varbergsloppet - 2013-07-13

Varbergsloppet – 2013-07-13

AnnonsAtt springa sådana här lopp i maxfart eller näst intill är ett kraftprov, det fordrar rejäl träning innan för att slippa gå halva varvet. Målet är alltid att hänga med framförvarande eller helst att passera henne eller honom, gärna på upploppet. En maxtid som målsättning brukar det finnas, har man sprungit loppet tidigare år så är målsättningen att springa på en bättre tid den här gången.

Varbergsloppet - 2013-07-13 - Rantzauklippan med Rantzaumonumentet i bakgrunden

Varbergsloppet – 2013-07-13 – Rantzauklippan med Rantzaumonumentet i bakgrunden

Fler än 2200 löpare deltog i det här årets upplaga av Varbergsloppet, inklusive alla ungdomsklasser, i huvudklassen fick arrangörerna sätta ett tak på 1700 löpare för att mäkta med arrangemanget. Varbergsloppet ingår i Varbergsklassikern, de övriga grenarna är Åkulla Skidklassiker, Jubileumsloppet (cykel), Tappavandringen, Varberg Open Water (simning), och Bockstensturen (cykel, mountainbike). Fyra avverkade lopp under en tolvmånadersperiod betyder att man har genomfört en Varbergsklassiker.

Varbergsloppet startar vid fästningens södra del, där löparna sedan också går i mål.

Johan Strand, Ullevi FK - Varbergsloppet - 2013-07-13

Johan Strand, Ullevi FK – Varbergsloppet – 2013-07-13

Segrade i herrklassen gjorde Johan Strand, Ullevi Friidrottsklubb, som med tiden 31,16 satte nytt banrekord. Johan springer på bilden ovan längs med Strandpromenaden mot mål i överlägsen ledning och han syns också på bilden dessförinnan, med startnummer 6,  som ledare i klungan. Han tog täten redan från början och gick sedan i mål 27 sekunder före tvåan i loppet, Oscar Carlsson, Apladalens LK.

Segrare i damklassen blev Therese Olin, också hon från Ullevi FK, och hon syns på bilden med klungan, startnummer 59, iklädd ett grönt linne. Therese vann på tiden 35,15, 26 sekunder före tvåan Madeleine Larsson, Hässelby SK.

 Varbergsloppet - 2013-07-13

Varbergsloppet – 2013-07-13

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Friidrott, Halland, Motion, Semester, Sommar, Sport, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rosa Pantern och andra goa löpare …

  1. Pingback: Falkenbergs Stadslopp – en prövning i hög värme … | abandowest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.