Stor segelyacht, båt med blänk …

… hamnparti och brutet träd i Varberg  2013-08-06

S/Y Juliet - Varbergs gästhamn - 2013-08-06

S/Y Juliet – Varbergs gästhamn – 2013-08-06

Segelyachten Juliet, hemmahörande i George TownCaymanöarna, gästade Varbergs småbåtshamn för proviantering och tankning på väg mellan Köpenhamn och Bergen, och abandowest kunde beundra den stora vackra tvåmastade ketchen på tisdagen, detta var vecka 32. En ”ketch rigged sailing yacht” kallas båttypen och arkitekten och designern bakom den heter Ron Holland. Båten var färdigbyggd 1993.

Den främre masten höjer sig ungefär 50 meter, båtens längd är 44 meter och bredden mäter 9 meter, segelytan är 887 kvm. Båten är byggd i norra delen av Holland av det aktade och anrika båtbyggarföretaget Royal Huisman i Vollenhove, vilket etablerades redan 1884 och som kunde lägga till kungliga Royal i företagsnamnet 1984, som en hundraårshyllning.

S/Y Juliet - Varbergs gästhamn - 2013-08-06

S/Y Juliet – Varbergs gästhamn – 2013-08-06

Båten är inte avsedd för tävling utan är byggd för att kryssa med, alltså gäller det att ha gott om pengar och möjlighet att ägna mycket tid åt att vara på båten, bara leva livet, och att kunna hålla en besättning om 6 personer. En jorden runt-seglats startade för fyra år sedan, på Mallorca, frågan är hur den rutten är planerad.

Varbergs hamnområde - 2013-08-06

Varbergs hamnområde – 2013-08-06

De hotfulla molnen bakom fästningen visade sig innehålla både regn och åska.

Varbergs gästhamn - 2013-08-06

Varbergs gästhamn – 2013-08-06

Gummidäcken på båtens sida finns inte där i verkligheten utan de speglas från kajens sida, där däcken hänger som buffertar. Båten är väl mycket välputsad och däckens spegelbild hade ingen annan stans att ta vägen.

Engelska parken - Varberg - 2013-08-06

Engelska parken – Varberg – 2013-08-06

Man kan nog inte skylla på naturen då det gäller det brutna trädet, blixten har inte slagit ned, utan snarare har en nattlig naturmarodör orsakat skadan på det tämligen nyplanterade trädet. Någonstans skall väl skattekronorna hamna, så en del av dem kommer att gå åt för inköp av ett nytt litet träd.

Som avslutning kan nämnas att abandowest på hemvägen blev helt dränkt av ett skyfall, ett åskregn, och han hade inte förstånd att ställa sig i skydd utan kom hem med alla kläder genomvåta. De har torkat nu i alla fall.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Båtar och fartyg, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Resor, Semester, Sommar, Träd, Uncategorized, Varberg, Vatten, Väder och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.