Busstrubbel i Varberg …

… det är inte lätt att ta sig fram i innerstaden

Busshinder - Varberg - 2005

Busshinder – Varberg – 2005

Det är faktiskt inte lätt att ta sig fram på hjul i den här staden, Varberg. Mycket enkelriktat eller skyltat så att man får tänka till, kanske tillåtet för bussar (i linjetrafik) i ena riktningen, som på bilden ovan, men inte för andra fordon. Ständigt avstängda gator på grund av åtgärder av skilda slag, grävningsarbeten oftast.

Härom dagen gick jag en kortare sträcka och på bara cirka hundra meter av den sträckan var det tre olika personer som önskade hjälp med oklarheter i trafiken. En cyklist var förvirrad på grund av VA-arbeten i gatan, omgärdat av kravallstaket, och hon undrade vart man skulle ta vägen för att över huvud taget komma vidare någonstans. Två bilister frågade sedan var man kunde parkera, alla platser på gator och öppna ytor var upptagna. Nu finns det faktiskt ganska gott om platser i  nybyggda underjordiska parkeringsgarage men det är i princip omöjligt att hitta dit, eftersom de flesta gator i närheten är blockerade av nybyggnationer och gatuarbeten. Snart blir det bättre, men just nu är det förtvivlat rörigt. Det positiva är i alla fall parkering är gratis, om man bara har en P-bricka med sig.

Busshinder - Varberg - 2013

Busshinder – Varberg – 2013

Något fel i kommunikationen gjorde att den här bussens förare inte visste att det från och med den här dagen och en tid framöver inte var möjligt att fortsätta rakt fram. VA-arbeten längre upp på gatan hade gjort gatan oframkomlig. Att backa var inte att tänka på och att svänga höger lät sig inte heller göras så det var bara att göra det bästa möjliga av situationen, svänga vänster. Så småningom kunde färden gå vidare, det gnisslade och stolpen med skylten lutade betänkligt men den saken åtgärdades efteråt tämligen snabbt. Den delvis avstängda gatan är bussfri tills vidare vilket är skönt, lägenheten skakar inte som den annars gör när en buss passerar.

Busshinder - Varberg - 2013

Busshinder – Varberg – 2013

Vad som hade hänt med bussen här under fick jag aldrig klart för mej, jag vet inte om det är bussen som skall bogseras eller om det gäller bilen som står där.

Busshinder - Varberg - 2005

Busshinder – Varberg – 2005

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.