Vecka 46 – i Varberg, på vägen till Falkenberg …

… och på en bild som anger att skräp i havet är en fara för sjöfågel, dessutom, förutom fågelbilder, en bil vid sidan av och höstjobb vid en husvägg

Ung havssula med fiskegarn i näbben - Varbergs småbåtshamn 2013-11-14

Ung havssula med fiskegarn i näbben – Varbergs småbåtshamn 2013-11-14

En ung havssula simmade omkring i Varbergs inre hamnbassäng med vad som såg ut som fiskegarn i näbben, rester av ett nät kanske, och fågeln verkade inte kunna befria sig från skräpet. Tyvärr så är det många sjöfåglar som råkar ut för liknande öden, oftast så går det riktigt illa. Jag ringde till en fågeljour och fick per min beskrivning av den fågel jag sett reda på att det förmodligen var en ung havssula. Den jag pratade med skulle åka till Varberg och stadens hamnområde vid en senare tidpunkt, men då jag själv dessförinnan gjorde återbesök i hamnen så fanns där inte längre någon chokladbrun/vit ung havssula kvar. Förmodligen hade det ändå varit tämligen omöjligt att fånga fågeln för att kunna avlägsna fiskegarnet från näbben.

Varbergs småbåtshamn - 2013

Varbergs småbåtshamn – 2013

Vad är nu detta då, en ejder (det tror jag), en svärta? Jag tycker att jag brukar känna igen ejder men den här avviker lite. Kanske kan jag få hjälp med identifieringen?

2013-11-17: Nu har jag fått bekräftat att det är en ejder. Tack Elisabeth!

Vid vägen mot Falkenberg - 2013-11-11

Vid vägen mot Falkenberg – 2013-11-11

På väg mot Falkenberg på ”gamla E6:an” så upptäckte jag en tillknycklad gammal Volvo intill vägkanten. Jag har ingen aning om vad som har hänt och har inte heller sett någon notis i lokaltidningen om en olycka på det stället (fast en sådan notis kan jag ju ha missat). Nummerskylten tycks saknas, någon kanske hade användning för den på en annan bil.

Vid vägen mot Falkenberg - 2013-11-11

Vid vägen mot Falkenberg – 2013-11-11

Till sist en bild från torsdagens promenad med ett motiv hämtat i en trädgård någonstans i Varberg.

Höstarbete i trädgården - någonstans i Varberg - 2013

Höstarbete i trädgården – någonstans i Varberg – 2013

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Falkenberg, Fågel, Fåglar, Fordon, Fotoblogg, Halland, Höst, Photo blog, Resor, Skräp, Trafik, Uncategorized, Varberg, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.