Tvåbenta och fyrbenta på utställning …

… och andra som får vara med ändå fast de inte är utställda

Kattutställning – Varberg – 2013-10-26

Kattutställning – Varberg – 2013-10-26

Mustasch heter den här huskatten, en hane som väl namnet antyder, vid tidpunkten inte ens ett halvt år fylld. Far och mor okända, ett snedsteg, ett ”oäkta” barn som det skulle ha stått i gamla födelseböcker för människobarn. Kattägaren heter Michaela Olsson.

Hundutställning - Tvååker - 2013-07-13

Hundutställning – Tvååker – 2013-07-13

Har tyvärr ingen aning om vad den här chow-chowen heter men nog ser den väl trevlig ut? Hunden var tävlande vid den stora hundutställningen i juli 2013 i Tvååker.

Katter på utställning sitter i burar som är märkta med ett startnummer och så kan man titta i programbladet efter lite mer information, det gäller hönsdjur också, men hundar på utställning har jag inte lyckats identifiera så där rakt upp och ner.

Munkagårdsskolan, Tvååker - 2013-11-02

Munkagårdsskolan, Tvååker – 2013-11-02

Den här trendigt friserade Shetlandsponyn heter Pia och är född 2002. Hon tillbringar sin tid i hagar och stall vid Munkagårdsgymnasiet i Tvååker, Halland, och är en del av elevernas praktiska undervisning, hon lär dem hur en häst skall skötas.

Munkagårdsskolan, Tvååker - 2013-11-02

Munkagårdsskolan, Tvååker – 2013-11-02

Svart nakenhalsat dvärghöns lätt ras, så är benämningen på den här hönan. Om den har ett egennamn framgår inte, men ägaren heter Sven Persson. Tyvärr så har hönan glömt att raka halsen, vilket föranleder den danske domaren att ge följande utlåtande vad det gäller Huvud och kam, (ögon och näbb, öronskivor och haklappar): ”Fjer på hals, derfor 0”, vilket spolierar totalbedömningen och ger totalt 0 poäng trots goda siffror på de övriga delbedömningarna.

Kattutställning – Varberg – 2013-10-26

Kattutställning – Varberg – 2013-10-26

Den litauiske domaren Inga Balciuniene, WCF (World Cat Federation), studerar den gulbruna katten, som jag dessvärre inte kan identifiera. Inga dömde i sällskap med en kollega från Litauen, dessutom dömde två holländare och en kvinnlig domare från England.

Fotnot: här är några länkar från tidigare inlägg med djur:

–  Fjäderfä / katter / katter / hundar / hundar / hund / djur i s/v / hundar i s/v

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Djur, Djurpark, Fågel, Fåglar, Fotoblogg, Halland, Höst, Hund, Hundar, Katt, Katter, Tvååker, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s