Tomten ger och tomten får …

… här sitter en frusen tomte som hoppas få vid systembutiken

Varberg - 2013-12-03

Varberg – 2013-12-03

Väldigt frusen var han, den tomteklädda mannen som satt utanför Systembolaget i centrala Varberg. Även om det var tiotalet plusgrader ute så var det tio fuktiga och råkalla grader av en sort som det nästan bara finns på västkusten. Undra på att han var frusen, den något malplacerade tomten. Jag lade pengar i hans svarta låda men lite mindre än den femtiolapp en kvinna gav honom, hon som precis hann före mej i givandet.

Ett barn med sin pappa passerade och den lilla flickan såg undrande ut. En tomte som tigger? Pappan fick försöka förklara under deras fortsatta promenad, för jag hörde att flickan frågade saker om tomten.

Varberg - 2013-12-03

Varberg – 2013-12-03

Körsång och mingel på Östra Långgatan:

Varberg - 2013-12-03

Varberg – 2013-12-03

Östra LånggatanÖstra Långgatan 2En kör med kvinnor sjöng första söndagen i december på gatan nedanför, vackra julsånger, ackompanjerade av en kvinna som spelade på keyboard. Vet inte varför de stod just här och sjöng men de avslutade med ”Ja må hon leva …” och hurrarop och, ja, det betyder väl att någon av körmedlemmarna fyllde år och det är vackert med körsång, absolut.

Varberg - 2013-12-03

Varberg – 2013-12-03

Som vanligt så var abandowest för sent ute för att få träffa tomten (träffade honom alltså utanför systemet några dagar senare i stället). Tomtestolen fanns dock kvar och tomtens julbock likaså. I boden därborta, snickrad i trä, kunde man köpa kanderad mandel och konfektyr från Schweizer Mandel; intill såldes julkransar och ytterligare intill fanns det glögg (eller vad var det? Jag provade inte).

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fordon, Halland, Musik, Sång, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vinter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s