Kändisar – kända då, nu eller alltid – del 16, Jessica Andersson

Plats: torgscenen i Varberg – 2011-06-30

Jessica Andersson - Varberg - 2011-06-30

Jessica Andersson – Varberg – 2011-06-30

Jessica hade ett jobb på Societetsrestaurangen och passade på att dessförinnan, en tidig sommarkväll, visa upp sig för den breda publiken som befann sig på torget framför scenen, som i sin tur var uppställd framför Sparbanksbyggnaden. Det var Lååångtorsdag i Varberg. Hon poserade efteråt i något reklamsammanhang och jag är glad för att hon så snällt och vänligt poserade också framför min kamera.

Jessica blev rikskänd och populär genom sin medverkan i TV-såpan Fame Factory, en slags artistskola som sändes från Bert Karlssons Skara. Än mer känd blev hon tillsammans med  Magnus Bäcklund i en duo som kallades Fame, och den var förstås sammansatt av Bert. Duon tävlade i Melodifestivalen 2003 och 2004 och de vann den svenska tävlingen 2003 och kom med den sedan på femte plats Eurovision Song Contest.

Jessica Andersson - Varberg - 2011-06-30

Jessica Andersson – Varberg – 2011-06-30

Jessicas Anderssons biografiFör några månader sedan läste jag Jessicas biografi, där hon bland annat skildrar sin problematiska och otrygga uppväxt med en missbrukande mamma och de män som mamman umgicks med. Jessica och hennes syskon kunde inte bo kvar hemma och placerades i fosterhem men på olika ställen, de blev skilda åt. Jessica hade dock talangen och intresset för sång och kunde därmed så småningom skapa sig en framtid som sångerska, till och med blev det så att hon nu är en av Sveriges mest kända artister. Läs gärna Jessicas skildring av sitt liv.

Jessica Andersson - Varberg - 2011-06-30

Jessica Andersson – Varberg – 2011-06-30

Jessica har som singelartist medverkat i Melodifestivalen 2006 (5:a i deltävlingen), 2007 där hon gick vidare till andra chansen och 2010, där hon med låten I Did It for Love hamnade på en 8:e plats i Globenfinalen. Den låten blev också en megahit och parkerade länge på Svensktoppens 1:a plats.

Med hänvisning till den tidigare nämnda boken, biografin, kan sägas att Jessica medverkade i ett avsnitt av TV3:s dokumentärserie Livet blir bättre, som handlar om det hon berättat om i boken.

Jessica har tilldelats Guldmasken för sin huvudroll i musikalen Little Shop of Horrors, som spelade hösten 2007 till våren 2008, hon har under flera somrar varit en av deltagarna i Diggiloo-turnén och hon har vunnit TV4:as Let’s Dance 2011, då tillsammans med danspartnern Kristjan Lootus.

Jessica Andersson - Varberg - 2011-06-30

Jessica Andersson – Varberg – 2011-06-30

Jessica Andersson lyste upp den här Lååångtorsdagskvällen åt oss, den var för all del redan sommarsolbelyst, och hon visade vilken fullfjädrad sångartist hon är. She did it for love.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Kändisar, Musik, Photo blog, Sång, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.