Wheels & Wings – gamla vrak och fräscha tjejer …

… blandade bilder och intryck från Västra Vallgatan i Varberg

Wheels & Wings - 2010 - Varberg

Wheels & Wings – 2010 – Varberg

Det har inte varit svårt att finna fotomotiv de kvällar i mitten av juli som Wheels & Wings har rullat fram på Varbergs mest centrala gata vad det gäller biltrafik, Västra Vallgatan. Dessförinnan har utställningen av ”raggarbilar” på flygplatsen på Getterön strax utanför staden ofta orsakat enorma bilköer, eftersom det bara finns en väg till och från området. Annan trafik, till exempel på genomfartsleden Västkustvägen, ”gamla E6”, korsar i en rondell till- och frånfarten för Wheels & Wings-utställare och besökare. Många har suttit timmar i kö och svurit ve och förbannelse, antingen över alla bilarna till Wheels & Wings eller över alla dem som inte skulle till Wheels & Wings.

Pontiac 1966 Herrgårdsvagn - Wheels & Wings - 2010 - Varberg

Pontiac 1966 Herrgårdsvagn – Wheels & Wings – 2010 – Varberg

I alla fall, när dagens utställning är avklarad så är det dags för den populära (nåja) cruisingen, där det är dags att slappa lite och visa att fordonen kan rulla också, oftast på egen hand. Man behöver inte anstränga sig för att notera att starka drycker ingår i den här kulturen men före midnatt så är det mest glada miner, en och annan har visserligen somnat i bilen, men de flesta är uppåt och stämningen är god.

På vidhängande bilder kan man se att det är populärt att hänga på utsidan av fordonet men den formen av bilåkandets extravagans stramades efterhand upp och blev inte tillåten längre, både polis och arrangörsvakter såg till att upprätthålla efterlevnaden.

Wheels & Wings - 2010 - Varberg

Wheels & Wings – 2010 – Varberg

Politikerna tröttnade på de störande inslagen (och Wheels & Wings tillhör ju inte finkulturen precis) med bilköerna och stöket på stan och många invånare ogillade Wheels & Wings i allmänhet, även om de väldigt täta åskådarleden längs Västra Vallgatan vittnade om något annat också. Inte minst sommarens turister kantade gatorna.

Getteröflygplatsens gräsyta sades från politiskt håll inte längre tåla invasionen av bilar och publik och det innebar att hjul & vingar inte längre tilläts hålla till där på flygplatsen. (Flygplatsen som sådan riskerar också att få flytta till något stället utanför Varberg men den frågan kan stötas och blötas lika länge som frågan om dubbelspår genom tunnel  under Varberg. Efter 20 års långbänk ungefär kom så 2013 ett beslut om att  bygga dubbelspåret i tunnel).

Resultatet beträffande Wheels & Wings blev att 2013 flyttades arrangemanget till Falkenbergs Motorbana, som ligger några mil öster om den staden och att cruisingen ägde rum på Falkenbergs gator i stället och så lär det förbli ett tag framöver. Motorbanan är ett utmärkt alternativ för bilutställning, med stora ytor och bra parkeringsmöjligheter. Nackdelen (men också fördelen) är att den inte ligger i nära anslutning till staden. Hur det blir med den fortsatta cruisingen inne i Falkenberg får väl framtiden ge besked om.

Wheels & Wings - 2011 - Varberg

Wheels & Wings – 2011 – Varberg

Som överårig fotointresserad yngling med pensionärsstatus saknar jag det bullriga och illaluktande spektaklet på Varbergs gator, det finns/fanns nog inget annat som är/var lika roligt att fotografera. Falkenberg i all ära men det ligger ju inte i Varberg. Näringsidkare längs med den rullande showen i Varberg saknar också Wheels & Wings men vad kan de göra när de styrande bara ser besvärligheter?

Wheels & Wings - 2010 - Varberg

Wheels & Wings – 2010 – Varberg

Vill man fortsättningsvis se vackra motiv, som ovanstående Opel Kapitän 1960 (eller vad det är) med tillhörande passagerare, så är det inte längre Varberg som gäller.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Wheels & Wings och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.