Januari- och februaribilder från eller nästan från Varberg …

… med snö som ett litet tema – 2014

Varberg, vid norra änden av fästningen - 2014-01-28

Varberg, vid norra änden av fästningen – 2014-01-28

En rapport från några gångna veckor på västkusten blir det nu. Här har inte vintern varit så ihållande, snömängden har varit måttlig och temperaturen räknad i minusgrader har också varit måttlig. Fast räknat i hur mycket man fryser då man ger sig ut och det är fullkomligt svinkallt vid råkalla och fuktiga +/- 0 grader och det dessutom blåser, då måste man vara just där för att förstå hur kallt det kan vara vid nollgradig temperatur. En major berättade en gång, på plats vid ett regemente i Boden, att han inte hade frusit på riktigt förrän han blivit stationerad under en period i en regementsstad på västkusten. Sug på den, som Leif G W Perssons huvudperson i kriminalromanerna, kommissarie Bäckström, brukar tänka efter det han sagt något i eget tycke välformulerat, sug på den ni som klagar på kylan i norr vid torra -35 gr C. Fast det kallvädret har jag upplevt det också, det var kallt …

Varberg - Västra Vallgatan - 2014-01-17

Varberg – Västra Vallgatan – 2014-01-17

Klockan är 09:13 den här fredagen 17:e januari, som inte är solig på något sätt. Snöyrar gör det och lite halkigt är det och bäst är det att vara inomhus i stället för att springa runt på stan. Bil åker man bara om det av den ena eller andra orsaken är nödvändigt.

Varberg - Kyrkogatan / Drottninggatan - 2014-01-17

Varberg – Kyrkogatan / Drottninggatan – 2014-01-17

Varberg - Kyrkogatan - 2014-01-17

Varberg – Kyrkogatan – 2014-01-17

Snöröjning är en given sysselsättning när snön har fallit, ett icke så populärt arbete, men någon måste ju göra’t. Personligen så har abandowest vuxit ifrån allt som har att göra med snö och slipper numera skyffla men är ytterst tacksam mot dem som åtager sig att utföra den sysslan.

Varberg - Södra vägen - 2014-01-30

Varberg – Södra vägen – 2014-01-30

Titta, snön räcker en bit ovanför taket på huset till höger. Så mycket snö har vi i alla fall fått i Varberg den senaste tiden och samlat på hög så räcker det upp till taket, minst.

"Gamla E6:an" från, eller till, Falkenberg - 2014-02-05

”Gamla E6:an” från, eller till, Falkenberg – 2014-02-05

Bilar ligger spridda utefter vägen vid de tillfällen då jag har ett ärende till Falkenberg, eller rättare sagt, så var det i alla fall vid ett tidigare tillfälle. En skrotig bil stod också under en period uppställd vid ICA Kvantums parkering i Falkenberg, det var för något år sedan. Det blir tre bilar som alla är eller har varit i sämre skick än medelskicket på bilar. Plus att jag såg en utbrunnen bil på en parkering i Varberg i dag (8 februari), jag hade dock inte kameran med … men det hade jag två dagar senare (10 februari). Så här såg bilen ut, det som är kvar av den.

Varberg - 2014-02-10

Varberg – 2014-02-10

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 

Annonser
Det här inlägget postades i Bilar, Bildblogg, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motion, Photo blog, Skräp, Trafik, Uncategorized, Varberg, Väder, Vinter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.