Tut i luren i Sydney …

… och underhållning för en kakadua på första parkett

Sydney - 2003-09-13

Sydney – 2003-09-13

Här sitter tre Didgeridoo-blåsare, inte så lång från Operahuset i Sydney, vid Circular Quay, och låter välljudet från de långa träinstrumenten höras. För en förstagångsturist i Australien så är det nog mer spännande att över huvud taget höra det omtalade instrumentet än att tycka att man avnjuter en vacker konsert.

Hustrun och jag hade rest de ungefär sju och en halv timmarna från Singapore, där vi var på besök hos sonen och den blivande sonhustrun, för ett besök på jordklotets undersida. Vi var glada för att det alls var möjligt att utföra resan, både till Singapore och till Sydney, eftersom min hustru i början på året genomgått en operation på grund av sin allvarliga sjukdom.

Sydney - 2003-09-13

Sydney – 2003-09-13

Jag var själv nöjd med att kunna sätta mig på flyget från Singapore, eftersom jag på natten innan resan till Sydney drabbats av magsjuka och tillbringat en obehaglig natt på toaletten. Det verkade vara en matförgiftning, för dagen efter så hade jag inga problem längre men var osäker på dagsformen och avstod från mat ända till dess vi vid flygplatsen efter ankomsten hittat en minibuss som körde mot stadens kärna och vi kunde ta in på vårt hotell och sedan hitta ett ställe där jag kunde testa om magen ville ha mat eller ej.

Sydney - 2003-09-13

Sydney – 2003-09-13

Kakaduor kan man se flygande eller i träden i parkerna i Sydney, men den här vita på de två bilderna ovan häckade i hatten hos den gitarrspelande och Didgeridoo-blåsande gatumusikanten alldeles frivilligt, såvitt jag förstod. Svårt att veta i och för sig, men jag tror att den här familjen av papegoja kan bli riktigt tam och då se sin husse eller matte som flockledare och vara riktigt beroende av den personen, eftersom kakaduan är just ett flockdjur.

Sydney - 2003-09-09

Sydney – 2003-09-09

Här pågår en inspelning av något slag, mannen som hukar sig här under håller en videokamera i handen och cirkulerar runt den trumpetande herren. Det hade varit trevligt att se och höra resultatet, kanske fanns det att bese så småningom på en av Sydneys TV-kanaler eller någon annan kanal i Australien eller i världen utanför.

Sydney - 2003-09-09

Sydney – 2003-09-09

Didgeridoo är naturligtvis ett uråldrigt instrument, det kan man nästan förstå bara av att se på detsamma, det ser ut att ha traditioner. Ja, inte instrumenten ovan, de är ju moderna och lite tråkigare versioner av didgeridooer. Möjligen är det orsaken till den pågående inspelningen, mannen till vänster har kanske experimenterat fram en egen version av blåsinstrument. Jag minns att hans version i alla fall hade ungefär samma brummande läte som de andra instrumenten med traditionellt utseende.

Aboriginerna lär stå för didgeridoons hela historia, de har utvecklat den sedan mer är 1000 år bakåt i tiden.  Det var ju bara dessa urinvånare som bodde på den australiska kontinenten så tidigt  i historien och instrumentet var väl ett sätt att kommunicera över de väldiga australiska vidderna. Så här låter det i alla fall när en ursprungsinvånare trakterar sin trätrumpet, i inslaget hinner han också ta en paus och även hälsa på någon som verkar vara en ortodox präst samt bli fotograferad tillsammans med en turist.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Artister, Båtar och fartyg, Bildblogg, Bilder, Fågel, Fåglar, Fotoblogg, Musik, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Vatten och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s