Våra bästa vänner – djuren …

… nära kompisar eller vänner lite på avstånd

Helig Birma - ägare Karin Jadesjö - Kattutställning i Varberg - 2013-10-26

Helig Birma – ägare Karin Jadesjö – Kattutställning i Varberg – 2013-10-26

S*Ma’ha Gita Thunder and Lightning som vilar värdigt i mattes knä är en ståtlig hankatt av rasen Chokladtabbymaskad Helig Birma. Han är född i maj 2011 och föräldrarna heter IC S*Ma’ha Gita Quarterback  och IC S*Ma’ha Gita Material Girl. Thunder and Lightning visades upp på kattutställningen i Varberg den 26:e oktober 2013 av matte, tillika ägaren, Karin Jadesjö.

Karin Jadesjö och Thunder and Lightning - kattutställning Varberg - 2013-10-26

Karin Jadesjö och Thunder and Lightning – kattutställning Varberg – 2013-10-26

Hundutställning - Tvååker - 2013-07-13

Hundutställning – Tvååker – 2013-07-13

Vad ovanstående hund och matte heter kan jag inte redogöra för men min avancerade gissning är att hunden är en bulldog. Platsen är i alla fall 2013 års stora hundutställning på idrottsplatsen Övrevi i Tvååker (Halland).

Häst - Varbergstrakten - 1973

Häst – Varbergstrakten – 1973

Inte heller har jag koll på vad olika hästraser heter. Den här hästen har i alla fall en bläs (den ljusa strimman) framtill på huvudet men det är ju inte så ovanligt. När jag växte upp så fanns det bara ardennerhästar bland bönderna runtomkring, hästen behövdes för arbete på åkrar och i skog. Nu är det svårt att träffa på en ardennerhäst men det finns ändock människor som har tagit upp verksamheten med att använda dem för till exempel skogsarbete och som gärna hyr ut sig tillsammans med hästen för mindre uppdrag. Det finns också tävlingar i skogskörning med häst, svenskt mästerskap bland annat.

Nog är det väl en ko ... eller två?

Nog är det väl en ko … eller två?

1 - DSC_0402Kor är likaledes några djur som jag inte är specialist på men jag tycker att den främre kossan liknar en Jerseyko. Dessutom har jag tappat bort noteringen om tid och plats men bilden skall vara fotograferad ungefär 1970.

Med hjälp av bilden intill kan man med lätthet jämföra ovanstående ko med en alldeles äkta Jerseyko. Minus pinglan som saknas på den stora kossan.

Möte med häst - Jersey - 1980

Möte med häst – Jersey – 1980

Avslutningsvis en bild på en Jerseyhäst, det vill säga en häst som jag har sett på Jersey, eller två hästar är det visst. Platsen är alltså ön i Engelska kanalen, och året är 1980. Och vilken sorts häst det egentligen är vet jag inte mer än att det är en ridhäst. Den har bläs också.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Djur, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Katt, Katter, Photo blog, Tvååker, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.