Varberg Weekend 25-26-27 april 2014 …

… med IrinasDesign, 2/3 Herreys + Peter, väntande vovve och Hurriganes Car Club på rygg

IrinasDesign - Varbergs torg - 2014-04-26

IrinasDesign – Varbergs torg – 2014-04-26

Jag passerar ofta förbi Irinas torgstånd med de färgglada mössorna och hattarna. Den här gången frågade jag om jag fick ta en bild men Irina var lite tveksam först, hon sa att hon är blyg. Efter det att jag sagt att jag har en blogg och lämnat adressen till den så var det ok i alla fall.

Det som Irina tillverkar är gjort av naturmaterial som till exempel ull, bomull, siden och lin. Blev du nyfiken och vill veta mer så finns det en hemsida för ytterligare information, http://www.irinasdesign.se, där kan man också se att det är mer än hattar och mössor som tillverkas.

Per Herrey, Peter Ingemarsson och Louis Herrey - Gallerian - Varberg - 2014-04-26

Per Herrey, Peter Ingemarsson och Louis Herrey – Gallerian – Varberg – 2014-04-26

Herreys - OKEJ album - 1984

Herreys – OKEJ album – 1984

I Gallerian så signerade Per Herrey sin första roman i en tänkt triologi, fast när jag kom in i Gallerian så hördes i stället det välbekanta  Diggi-Loo Diggi-Ley. Det var två tredjedelar av Sveriges första pojkband, Herrey’s, som avverkade låten, för vilken gång i ordningen vet de med all säkerhet inte själva. Per och Louis var det som sjöng, de hade fått hjälp av Varbergsprofilen Peter Ingemarsson och de tre tillsammans lät väldigt bra. Sveriges första pojkband anses således Herreys ha varit men det var för 30 år sedan som de plötsligt hamnade i rampljuset. 1984 vann de Melodifestivalen i Sverige och passade sedan på att vinna även Eurovision Song Contest, som ägde rum i Luxembourg det året.

Louis, lillebror Herrey - Gallerian - Varberg - 2014-04-26

Louis, lillebror Herrey – Gallerian – Varberg – 2014-04-26

Jag fotograferade Louis och han kom sedan fram och tittade på min kamera, en Nikon, och förklarade att han själv fotar med en Canon. Lite fotosnack men det blev inte så mycket mer sagt, för det var dags för Louis att skriva autografer till några fans. Jag märkte i alla att Louis är en mycket social person och det var trevligt att byta några ord med honom.

Per Herrey signerar sin debutroman "Skuldens pris"

Per Herrey signerar sin debutroman ”Skuldens pris”

Per Herray är kompositör och artist men även jurist och författare. Här på Gallerian i Varberg hade han fullt upp med att signera sina böcker, så jag ville inte störa honom med att be om en närbild.

Herreys stora år var 1984 och 1985. De vann alltså Melodifestivalen 1984 liksom den efterföljande Eurovision Song Contest. År 1985 vann de tidningen Okeys omröstning om ”bästa svenska artist” före Carola Häggkvist. De slog under sina turnéer tjugo publikrekord på diverse platser och de var även den bäst säljande gruppen i Sverige under 1980-talet. Totalt har de sålt ungefär 4 miljoner skivor räknat i hela Europa.

Endast Richard Herrey är idag sysselsatt med musik på heltid, bland annat som musikalartist. Är man vaken sent en fredagskväll eller lördagskväll så kan man höra honom som programvärd för ”Vaken” i P3 och P4, varannan helg mellan midnatt och 04:00.

En som inte fick följa med in på Gallerian - Varberg - 2014-04-26

En som inte fick följa med in på Gallerian – Varberg – 2014-04-26

En närbild tog jag på den här lilla hunden, som suktade efter matte eller husse eller båda. Jag försökte få vovven att titta in i kameran men det var helt omöjligt, det var bara koll in mot Gallerians nedre ingång som gällde.

Hurriganes Car Club - torget - Varberg - 2014-04-26

Hurriganes Car Club – torget – Varberg – 2014-04-26

Hurriganes Car Club Varberg finns på Facebook, vad jag förstår är det amerikanska bilar som är det gemensamma intresset. De har en egen klubblokal strax utanför Varberg.

Fotnot: Kommande inslag om Varberg Weekend kommer att handla om modevisning respektive om artisten Erik Segerstedt, som sjöng och spelade från scenen på torget.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

 vi anordnar lite fester och barhäng.

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fashion, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Mode, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.