Små grodorna och andra djur i Societetsparken i Varberg …

… men framför allt barn och vuxna som dansade i ring

Societetsparken i Varberg - Midsommarafton 2014

Societetsparken i Varberg – Midsommarafton 2014

1 - DSC_0007 kopiera

På midsommaraftonens förmiddag så hade midsommarstången klätts lövat grön och rests av ett gäng medlemmar i Gamla Varberg Hembygdsförening, dessutom så hade de uppenbarligen också beställt fint väder, vilket nästan är en förutsättning för ett lyckat arrangemang på en midsommarafton. Lägg därtill två garvade och mycket kapabla ledare för själva dansandet kring den flaggtoppade gröna stolpen som stod där stadigt förankrad i marken. En som sjöng och ledde dansandet, Pär Andin, och en som på dragspel framförde den musik som är nödvändig, Martin Andersson. Succé vill jag påstå, och det tyckte nog också det drygt tusental sommarglada människor som fanns där, stora som små, och som antingen dansade, bara tittade på eller som både tittade på och fotograferade och i vissa fall både dansade och fotograferade. Många var ursprungligt komna från annat land och verkade uppskatta detta vårt sätt att fira sommaren.

Societetsparken i Varberg - Midsommarafton 2014

Societetsparken i Varberg – Midsommarafton 2014

Och hundar fanns det också såklart. Som den här lurvigt irländska varghunden som ville springa iväg för att gömma sig. Matte förklarade att den är blyg för främmande personer och den var sannerligen inte inställd på att posera. Är man så stor som den här vovven så är det emellertid inte så lätt att försvinna bakom en buske eller ett träd. Eftersom jag helst vill fotografera hundporträtt så blev resultatet som så här, vovven tittade i alla fall  med ett öga in i kameralinsen en stund, en etthundrasextiodels sekund ungefär. Jag tackar matte, som gjorde sitt bästa för att styra den lurviga vovven, och hunden själv som jag förstås missade att fråga efter namnet på, jag hade ju annat att göra, för att de var så vänliga och ställde upp.

Societetsparken i Varberg - Midsommarafton 2014

Societetsparken i Varberg – Midsommarafton 2014

Bra är det att ha en lite äldre närstående person som kan hjälpa till med de första dansstegen. En viss takt skall det ju vara även om det gäller ringdans.

Societetsparken i Varberg - Midsommarafton 2014

Societetsparken i Varberg – Midsommarafton 2014

Vad det gäller hur många som befann sig där vid midsommarstången intill Spööökitetsparken finns det flera bud om. Jag skrev ju tidigare att det rörde sig om ett tusental, sedan har jag sett i olika medier allt ifrån några hundra till femtonhundra personer. Mellan femhundra och tusen besökare tror jag är en bra gissning. Kanske spelar det ingen roll hur många vi var egentligen, huvudsaken var att vi var där vi var.

1 - DSC_0082 kopiera

Pär Andin - sångare och lekledare - Societetsparken - Midsommarafton 2014

Pär Andin – sångare och lekledare – Societetsparken – Midsommarafton 2014

1 - Martin Andersson, TvååkersRevyn 1986Pär Andin och Martin Andersson har vid det här laget stor rutin på att leda midsommarfirande i Societetsparken. Som redan nämnts står Pär för allsången Martin är den som trakterar bälgaspelet.

Martin har tidigare bland annat varit kapellmästare i TvååkersRevyn på den tiden den begav sig. På den lilla bilden kan man se hur Martin såg ut i samband med 1986 års upplaga, som kallades Himle-spelet. Han beskrevs i programbladet som timid och ”gohällig” (bra att ha att göra med) och det nämndes också att han själv hade komponerat nästan all musik som framfördes i revyn.

Martin Andersson - musik på dragspel - Societetsparken - Midsommarafton 2014

Martin Andersson – musik på dragspel – Societetsparken – Midsommarafton 2014

Societetsparken - Varberg - Midsommarafton 2014

Societetsparken – Varberg – Midsommarafton 2014

Ett bildminne med en blomsterprydd person som man tycker om måste förstås skapas och bevaras. Blomsterkransarna kan man inhandla på torget och det här året fanns det väldigt många som hade en liten handelsplats där med sommarkransar upphängda till beskådande och försäljning.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Familj, Fotoblogg, Halland, Motion, Musik, Photo blog, Sommar, Träd, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.