Kissekatt special med kackerlackajabbare …

… utsiktsförstörare och och andra filurer i päls

Kattunge och kackerlacka - Singapore - 2002

Kattunge och kackerlacka – Singapore – 2002

Singapore 2002 - kattunge och kackerlacka - bekämpningsmedelHar man inte en kattunge i familjen och har problem med kackerlackor så är det bara Baygon i sprayburk som återstår. Ett medel för alla besvärliga insekter. Kills, kills, kills. Kattungen ser mager ut, den levde på gatan i Singapore, och kackerlackor är visserligen proteinrika men besvärliga att äta. Kan bara hoppas att den lilla katten hittade något fylligare att stoppa i munnen.

Vilande katt i Singapore - 2002

Vilande katt i Singapore – 2002

Den gula katten var också den en katt som levde på gatorna i Singapore och som för tillfället vilade på en lite skyddad balustrad. Den var på katters vis alldeles avslappnad. Man kan skönja att svansen har som en liten klump i änden. Jag trodde första gången jag såg en sådan svans att katten hade blivit klämd eller råkat ut för något annat, men det visade sig att katter med sådana svansar var (är) ganska vanliga. Ungefär som det finns  svanslösa katter finns det katter (i Singapore) med en klump i änden på svansen.

Möte på stan - Varberg - 2014

Möte på stan – Varberg – 2014

Collosseum i Rom ... egentligen

Collosseum i Rom … egentligen

Året var 1973. Den vita katten förstörde min planerade bild på Collosseum i Rom. Den satt lojt på en mur och slickade sin päls och jag tänkte att det skulle bli en perfekt bild med katten i förgrunden och den antika amfiteatern i bakgrunden. Precis när jag skulle knäppa så bestämde sig katten emellertid för att inte medverka på ett turistfoto. Kameran följde nästan automatiskt den vita pälsen och resultatet blev suddigt och Collosseum osynligt.

Katter ser man nästan alltid vart i världen man än kommer. Antingen är de huskatter eller också så lever de ett hårt liv på gatorna eller på landsbygden men de förekommer överallt, liksom hundar gör det.

Spots'n'dots' Enya - Svartspotted Bengal - Varberg - 2014

Spots’n’dots’ Enya – Svartspotted Bengal – Varberg – 2014

Här ovan blickar en ståtlig katt på något annat än kameran. Det är en korthårig honkatt, en Blackspotted bengal, med namnet Spots’n’dots’ Enya. Farsan heter CG Glitterglam Perfect Stranger och morsan heter CH Spots’n dots’ Elegant Cheeta. Enya är född i mars 2012 och hade vid tillfället kattungar som var till salu. Ägarna heter Marika och Alexander Jakobsson och de tävlade våren 2014 i kattutställningen i Varberg för FHK, Föreningen Hallandskatten.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Katt, Katter, Photo blog, Semester, Singapore, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.