Varberg Triathlon – 2014-06-22 – simning i 16-gradigt …

… havsvatten, cykling i brant backe och motig löpning

Beatas Lid -Varberg Triathlon - 2014-06-22

Beatas Lid -Varberg Triathlon – 2014-06-22

Efter att först ha vinklat i en 90-graders böj så gäller det sedan att ha farten och att snabbt hitta rätt växel i det starka motlutet i Beatas Lid, en kort men brant backe, för annars så tappar cykeln genast fart och gravitationen blir ovänlig mot cyklisten. Den som hade missat detta enligt bilden här ovan reste sig som tur var ganska snabbt och kunde sedan fortsatta cyklingen.

Men cyklingen var det andra momentet, först gällde det att simma 750 meter i tävlingsklassen och 400 meter i motionsklassen och detta i Kattegatts sextongradiga vatten. Här nedan har startskottet gått för elitsimmarna, de övriga tittar på.

Start för simningen - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Start för simningen – Varberg Triathlon – 2014-06-22

Simmomentet färdigt - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Simmomentet färdigt – Varberg Triathlon – 2014-06-22

Om det är Poseidon eller Neptunus eller ledaren i Varberg Triathlons första delmoment som springer upp ur vattnet vet jag inte (fast det vet jag ju, jag vill bara vara lite poetisk) och ledningen för ledaren var i det här skedet solklar. Rikard Karlsson från 338 Småland Triathlon & Multisportförening i Ljungby vann simdelen av tävlingen och slutade sedan tvåa totalt.

Av med våtdräkten - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Av med våtdräkten – Varberg Triathlon – 2014-06-22

1 - DSC_0131 kopieraVåtdräkten skall av, den är inte behändig att cykla i. Under de några hundra meterna löpning längs Strandpromenaden fram till övergången till cykel så skall dräkten snabbt kunna krängas av för att simmaren skall vara förberedd för att skifta till cykelsadel och pedaler. En manlig deltagare stod strax intill mej, den lilla bilden, och den deltagaren gjorde all förberedelse med kläderna där på plats. Av med dräkten (vilket tar mer än sin lilla tid), på med springskor, som var utplacerade där i förväg, justering av det som behövde justeras, jag vet inte allt, och under tiden passerade den ene efter den andre av konkurrenterna. Nu undrar jag om allt detta lönade sig eller ej, om han fick ett försprång när det kom till cyklingsmomentet, med en bra placering i resultatlistan som belöning för noggrannheten efter simningen.

Strax Beatas branta lid - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Strax Beatas branta lid – Varberg Triathlon – 2014-06-22

Bråttom kan man ha på olika sätt, på en superduper triathloncykel eller på en mer ordinär damcykel med korg på styret. Fort går det i båda fallen fast olika fort och den branta backen börjar ungefär här oavsett cykelmodell.

Michel Johansson, IS Göta Friidrott & Triathlon, på den förmodat snabbare cykeln ovan, tävlade i klassen Masters 35-39 och vann den, totalt blev det en 20:e placering. Den kvinnliga cyklisten har startnummer 221 på armen men jag hittar inga tresiffriga nummer i resultatlistan.

Strax Beatas branta lid - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Strax Beatas branta lid – Varberg Triathlon – 2014-06-22

Problem - Varberg Triathlon - 2014-06-22

Problem – Varberg Triathlon – 2014-06-22

Ena skon kvar på pedalen och kedjan avhoppad, dessa problem dessutom i början av backen. Deltagaren var dock rutinerad och allt var snabbt åtgärdat och tävlandet kunde återupptas. Startnumret var tresiffrigt vilket jag inte hittar i resultatlistan.

Löpmomentet i Varberg Triathlon - 2014-06-22

Löpmomentet i Varberg Triathlon – 2014-06-22

Det är nog en tillfällighet att det ser ut så just här men jag tycker det verkar som att någon drar den förste löparen bakåt med ett gummiband. Jag vet dock med all säkerhet att han sprang framåt med god fart och Tobias Birgersson från Skövde Triathlonklubb placerade sig som 21:a totalt och kom 14:e i seniorklassen.

Totalsegrare i Maleryd Varberg Triathlon 2014 blev Martin Flinta från FK Herkules Triathlon i Mölndal och hans sambo Eva Nyström, samma klubb, vann damklassen.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Fotoblogg, Halland, Idrott, Photo blog, Sommar, Sport, Uncategorized, Varberg, Vatten och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.