Hög svansföring på Kattegattsvägen – 2014-10-25 …

… vid Internationell Kattutställning i Varberg

S*Sandvretens Obelix - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

S*Sandvretens Obelix – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

S*Sandvretens Obelix ser väldigt harmonisk och avslappnad ut, både på golvet och i famnen. Man kan absolut tala om stolt svansföring men så har han också en fin stamtavla. Obelix är en Siames av hankön, bruntabbymaskad, och är född i februari 2008 som barn till pappa GIC FIN*Merikissan Lauri och mamma S*Sandvretens Xynthia.

S*Sandvretens Obelix - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

S*Sandvretens Obelix – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

Man riktigt ser hur Obelix lyser av självförtroende, även med svansen i nedfällt läge.

S*Sandvretens Obelix med matte - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

S*Sandvretens Obelix med matte – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

Obelix tävlade i klass 8, Grand International Champianklass – CAPE, vilket avser katter med chans att någon gång vinna titeln Premier of Europe. Då måste katten erövra CAPE vid 8 internationella WCF-utställningar i 2 olika länder varav minst 2 i utlandet av 3 olika domare. Tävlingen gäller också titlarna Bäst i Variant, Bäst i Ras och/eller Best in Show. Obelix’ uppfödare heter Maria Ljungdahl och ägaren heter Lotta Lilja.

Kattutställning i Sparbankshallen på Kattegattsvägen i Varberg - 2014-10-25

Kattutställning i Sparbankshallen på Kattegattsvägen i Varberg – 2014-10-25

Annons 2014Sparbankshallen ligger lämpligt nog vid Kattegattsvägen i Varberg och där hölls, som flera gånger tidigare, den 25:e och 26:e oktober 2014 en Internationell Katt-utställning arrangerad av FHK – Föreningen Hallandskatten. Utställningen är licensierad av WCF, World Cat Federation. Tävlings-domarna kom  från Tyskland, två kvinnor och en man, och från Frankrike, en manlig domare. Mjau som sagt.

Garprikets Mack The Knife - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

Garpriket’s Mack The Knife – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

S*Garpriket’s Mack The Knife har varit avbildad i detta forum vid tidigare tillfälle men denna Norska Skogkatt i Svarttigré-vit färg tål att tittas på igen, tycker jag. Mack The Knife är född 2012 och han tävlade i Klass 9, International Championklass – CAGCIB. Uppfödare är Ingegerd Johansson och ägare är Karin Schlyter.

Jag vet inte hur det gick för ”Kniven” den här gången men vid vårens (2014) tävlingar i Varberg kunde Mack The Knife, i Klass 11, Championklass – CACIB, lägga följande titlar till sin meritlista: International Champion – Nr 3 Masterring och CACIB, Nom och Best adult all breed. Vi får väl se hur den fortsatta karriären kommer att se ut.

Fisolo - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

Fisolo – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

Ann-Charlotte Hansson, ägare till Fisolo

Ann-Charlotte Hansson, ägare till Fisolo

Fisolo är inte välkommen överallt, inte när det gäller tävlingar. Det beror på att han är av en ras som ännu inte är godkänd i alla sammanhang, till exempel i Göteborg där det är kattförbundet SVERAK som anordnar tävlingarna, och det är också där som Fisolo och matten/ägaren Ann-Charlotte Hansson bor. Då ligger ju Varberg i alla fall inom räckhåll. En riktigt trevlig pratstund fick jag med Ann-Charlotte, vi satt på läktaren, jag intog kaffe och smörgås, Ann-Charlotte bara vatten, och jag fick lite information om problemen med att ställa ut Fisolo i Göteborg.

Rasen heter Selkirk Rex, Fisolo är ett korthår, och han klassas som tillhörande Blå-vit bocolour färgsättning. Katten själv, som är av gossekön, är född i augusti 2010 och föräldrarna heter S*Kittenbergs Mandelkubb (pappa) respektive S*Sjusovarnas Joline (mamma). Fisolo tävlar för Föreningen Hallandskatten – FHK i Klass 14, vilket är en öppen kastratklass, över 10 månader – CAP. Titel möjlig att erövra är Premier, vilket skulle innebära erövrandet av CAP vid 3 internationella WCF-utställningar av 3 olika domare. De tävlar också om titlarna Bäst i Variant, Bäst i Ras och/eller Best in Show. Fisolo var den enda kissen av rasen Selkirk Rex som deltog i Varberg den här helgen.

Fisolos päls är helt fantastisk: tjock, ullig och lockig (”rexad”), nästan som på ett litet lamm. Morrhåren hos Selkirk Rex, som man nog ser på Fisolo här under, är spröda och kan se avbrutna ut. En riktigt fin katt är han, Fisolo, och jag hoppas att det gick bra för Ann-Charlotte med honom hos domarna.

Fisolo - Kattutställning - Varberg - 2014-10-25

Fisolo – Kattutställning – Varberg – 2014-10-25

Fisolo ser lite vrång ut, han var inte helt tillfreds med att vara fotoobjekt och ville mest av allt komma åter till sin trygga hemvist, gallerburen.

Jag ber att få återkomma inom en snar framtid med fler kattbilder från den här utställningen.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Höst, Katt, Katter, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hög svansföring på Kattegattsvägen – 2014-10-25 …

 1. Diddi skriver:

  Hej! Älskar dina utställnings reportage! Men nu har jag väntat i tystnad på fortsättningen av dessa bilder i en evighet! Lätt dramatiskt, men undrar bara om det blir en fortsättning av reportaget eller om projektet är nedlagt till nästa utställnings tillfälle? 🙂

  Liked by 1 person

  • abandowest skriver:

   Hej Diddi! Tack för kommentaren, jag uppskattar den. Jag har varit lite tveksam till om det funnits intresse för ännu ett inlägg om utställningen, men nu blev jag inspirerad till att göra ett. Tror jag har bilder så det räcker, så det kommer ytterligare ett inlägg, det tar dock kanske en vecka ungefär. (Har du förresten sett inlägget från 28/12,det handlar om katter jag kände på 1960-talet?).

   Gilla

  • Diddi skriver:

   Åh vad roligt! Jo jag har sätt det! Är med jämna mellanrum här och snokar efter katt relaterade texter 🙂

   Liked by 1 person

   • Diddi skriver:

    Jag har nu uppmanat folket i vår kattklubb via Facebook att besöka din sida, läsa dina inlägg om våra utställningar (brukar dela inläggen i vår Facebook grupp och även på min privata sida), och att visa intresse om de nu, precis som jag, älskar att läsa reportagen om våra utställningar, att få ta del av dig som reklampelare och att få en utomstående blick över allt vårt ståhej, som jag skrivit någon gång tidigare så kan vi kattmänniskor värka en aning förvirrade när vi målmedvetet springer i lokalen som yra höns, med kattpäls på kläderna, en kam i ena näven och en katt i den andra. Men de som har intresset på riktigt älskar att få läsa texterna efteråt, att få se bilderna , att minnas tillbaka till det kontrollerade kaoset med ett leende. Så tack kära du för att du återspeglar oss när vi har som roligast och samtidigt minst koll på allt annat än katter, domare, kaffekoppar och päls.

    Liked by 1 person

 2. Annki Nilsson skriver:

  Himla bra skrivet.. får jag ta artikeln med bilder till Hallandskattens tidning?

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.