Folkliv i San Francisco – 2009 …

… där gatan är både arbetsplats och skådeplats

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

 Forskning av alla former kanske man skall stödja.

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

Breakdance tror jag det kallas, en streetdance eller gatudans är det väl i alla fall. Den här versionen kunde man se vid Fisherman’s Wharf.

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

Skyltfönstret är ju rätt plats att visa hur man formar bröd, här vid Fisherman’s Wharf finns alltid åskådare som nyfiket kollar hur bagaren gör.

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

En liten pojke i bronsliknande material tränar häcklöpning vid Grant Avenue, med portalen till China Town intill, och gör reklam för något guldglittrande i fönstret hos Michael Fine Art & Antiques.

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

Mannen bakom den gröna busken heter David Johnson men har ”artistnamnet” The World Famous Bushman. Ben är en Busker, en kringvandrande artist, fast jag vet inte hur ofta han flyttar på sig, han sitter mest vid Fisherman’s Wharf. Hans ”jobb” är i alla fall att skrämma förbipasserande och det har han gjort sedan 1980 och det gör han fortfarande.

Han sitter skymd bakom de gröna grenarna, öppnar upp växtligheten och skakar på den, väser kraftigt, och hoppas sedan få en peng i sin burk av de skrämda, i värsta fall får han i stället en käftsmäll. Han har vid något tillfälle hyrt en ”bodyguard” för att freda sig. Han har anklagats för lagöverträdelse men frikänts från detta. Ben har påstått att han ett gott år kan tjäna omkring 400.000 kronor, men om det stämmer är ju svårt att säga, det låter tveksamt. Han har också medverkat i ett Filip och Fredrik-program, i vilket för övrigt en yngre kvinna blev så rädd att hon ramlade.

San Francisco - 2009

San Francisco – 2009

Här är en påminnelse till tvivlarna, kanske betald reklam?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Akrobatik, Artister, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Resor, Uncategorized, Underhållning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s