Lucia och tärnor i busväder – som vanligt …

… vid kröningen på Varbergs torg – 2014-12-07

Varbergs Lucia - Alexandra Magneby - 2014-12-07

Varbergs Lucia – Alexandra Magneby – 2014-12-07

1 - DSC_0790Varför är det aldrig bra väder vid Luciakröningar på Varbergs torg? Ja, det är frågan som inte går att besvara. Men ett leende från Lucia själv, och hennes tärnor, lättade minsann på dysterheten, även om den genomvåta kameran på grund av väderleken då och då vägrade att exponera, det vill säga det hände ingenting när jag tryckte på knappen och jag visste inte om det skulle bli någon bild eller ej. Men allt kan ju inte vara perfekt, inte ens vädret.

Lucian, Alexandra Magneby, är arton år och studerar sista året på samhäll/media vid PS-gymnasiet i Varberg. Det var mormor Britt-Marie som anmälde Alexandra till tävlingen (i Hallands Nyheter). Angående PS i skolans namn så står det för Peder Skrivare, en herre som var borgmästare i det då danska Varberg under 1500-talets senare del.

I väntan på Lucia med följe - Varberg vid Kvantumhörnan - 2014-12-07

I väntan på Lucia med följe – Varberg vid Kvantumhörnan – 2014-12-07

Luciakortegen startade vid äldreboendet Östergården och den färdades sedan längs den väg/gata som skymtar till vänster i bilden och som de rödklädda tittar mot. Vädret var vidrigt med kraftigt regn och stark blåst, vilken gjorde det otrevligt, inte minst för Luciaföljet inklusive ponnyhästar. Tyvärr påverkade det även den underhållning som stod på programmet från torgscenen före det att Lucia med tärnor skulle äntra scenen. Publiken valde av självbevarelsedrift att stanna inomhus i det torra tills det var dags för de vitklädda att äntra scenen på torget.

Varbergs torg - 2014-12-07

Varbergs torg – 2014-12-07

Först kom regnvåta drillflickor följt av en liten orkester med de instrument som förväntades kunna klara regnvädret, mest slagverk, därefter fackelbärare och sedan hästar och vagnar med Lucia och hennes tärnor.

Torggatan, Varberg - 2014 -12-07

Torggatan, Varberg – 2014 -12-07

Luciatärnor på väg mot torget - Varberg - 2014 -12-07

Luciatärnor på väg mot torget – Varberg – 2014 -12-07

Luciatärnor på väg mot torget - Varberg - 2014 -12-07

Luciatärnor på väg mot torget – Varberg – 2014 -12-07

Väl på scenen visade flickorna att de verkligen kunde sjunga, mycket stämningsfullt och väl inövat, jag är imponerad. Inte ens den dystert regniga och blåsiga omgivningen kunde ändra på det fina framförandet. Förra årets (2013) Lucia, Veronica Johansson, överlämnade blommor och kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (m) krönte Lucian av årgång 2014, Alexandra Magneby. Ann-Charlotte höll också, som sedvanligt är, ett tal. Jag måste erkänna att jag under ceremonierna hade travat hemåt för att torka utrustningen och för att hämta andan, jag bor inom avstånd som möjliggör detta, men jag återvände till torget. Kunde bara konstatera att kameran trots detta inte riktigt ville vara med.

Lucia med tärnor sjunger (väldigt bra) - Varberg torg - 2014-12-07

Lucia med tärnor sjunger (väldigt bra) – Varberg torg – 2014-12-07

Varbergs Lucia 2014 heter alltså Alexandra Magneby och tärnorna heter, utan att jag kan ange dem i den ordning de står på bilden: Latifat Sund, Amanda Johansson, Josfine Johansson, Linnéa Andersson, Fanny Antonsson och Sandra Nilsson.

Nederbörd - Varbergs torg - 2014-12-07

Nederbörd – Varbergs torg – 2014-12-07

Det var många som hade takdropp den här sena, mörka och regniga eftermiddagen. Flickorna i Luciaföljet hade, under den hästdragna färden, paraplyer att skydda sig med, men det kunde inte fackelbärarna ha, när de med facklor knähukande skulle belysa ”catwalken” fram till scenen.

Luciatågets återfärd - Varberg - 2014-12-07

Luciatågets återfärd – Varberg – 2014-12-07

För flickorna i vita pälsar väntade nu en intensiv period fram till och med Lucia den 13:e december (eller kanske längre?) med fler uppträdanden, omkring 70 sådana, och de sju hade dessutom under sex söndagar innan denna söndag övat på de sånger de har att framföra. För egen del gläder sig abandowest åt att kameran förefaller ha återhämtat sig från det blöta Luciafirandet.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Sång, Uncategorized, Varberg, Väder, Vinter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.