Hundens liv som hund …

… innebär att den dagligen lever ett hundliv (vad annars?)

Promenad på Strandpromenaden - Varberg - 2010

Promenad på Strandpromenaden – Varberg – 2010

Där uppe på Strandpromenadens krön kan mannen och hunden blicka bort mot Lilla Apelviken med Subbe fyr och Kurhotellet (Varbergs Kurort), före detta Kusthotellet, före detta Kustsanantoriet Apelviken (Kåsa), före detta sjukhuset och ortopedkliniken. Har man plånboken med sig kan man äta middag där på Kurhotellet eller trassla in sig i ett tångbad eller något annat som tilltalar. Strandpromenaden är en mycket populär liten väg i Varberg för människor och hundar att förflytta sig på.

Ami (vorsteh) - Getterön - 1969

Ami (vorsteh) – Getterön – 1969

Ami (jag är inte helt säker på stavningen av namnet) var en fin korthårig vorsteh-hund som tillhörde kusin Stig och hans fru Britt-Marie. Här rastar sig Ami under ett besök i Varberg med omgivningar. Det fanns mycket spring i de benen.

Vila vid Varbergs innerhamn - 2014

Vila vid Varbergs innerhamn – 2014

Jag vet inte vilken ras det var som satt där och vilade vid innerhamnen i Varberg, men en förmodligen moderiktig tofs hade vovven uppe på huvudet och nybadad verkade den vara. Vatten finns ju att plaska i runtom, Barnens badstrand ligger till exempel inom nära räckhåll, fast där är inte hundar tillåtna. Det är en del av hundlivet, förbud och restriktioner.

Vid ICA Kvantum - Varberg - 2011

Vid ICA Kvantum – Varberg – 2011

Vad i h–v–e sysslar dom med? Jag har annat att göra än att sitta här!” Det kan man förstå och sympatisera med, roligare sysselsättningar än att vänta kan ju till och med en människa ha. Den här hunden kände sig uppbunden.

Tala, Siberian Huskey - Varberg - 2014-08-30

Tala, Siberian Huskey – Varberg – 2014-08-30

Tala är en Siberian Huskey, en lugn, sansad och värdig hund, som vid fototillfället satt och tittade på starten av en cykeltävling och på alla människor och hundar som rörde sig i området.

Att lätta på trycket - Bad Oldesloe, Tyskland - 2014

Att lätta på trycket – Bad Oldesloe, Tyskland – 2014

Här är den aktre delen av detta blogginlägg. Inte den vackraste bilden som visats, men typiskt en hanhund är det, att väta ned rotdelen av en lyktstolpe och samtidigt lämna en hälsning till nästkommande. Hunden var en tax korsad med något annat och resultatet hade blivit en väldigt lång, låg och smal hund.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s