Cykelparkering – och frågan om det är fritt fram …

… att bara låna (det vill säga stjäla) någon annans cykel?

Centrala Varberg  - 2014

Centrala Varberg – 2014

Jag är fundersam över hur cyklister (inte) tänker. Den egenpåtagna rätten att cykla på trottoarer till exempel, den verkar fullständigt genomförd, åtminstone bland dem i yngre åldrar. Helkorkade trottoarparkeringar av cyklar är mer än vanlig och det där med att låna (stjäla) cyklar, hur är det med den saken? Varberg är strösslad med övergivna och misshandlade velocipeder, sådana som ägaren förmodligen letar efter.

Vid järnvägsstationen - Varberg - 2010

Vid järnvägsstationen – Varberg – 2010

Mycket skräp dyker dyker upp i samband med att snö smälter, finns ingen snö från början ligger skräpet där ändå. Vid järnvägsstationen i Varberg för några år sedan visade sig en antal cyklar, eller delar av cyklar, lite allt efterhand som det smutsvita täcket försvann. Jag undrar hur många av de cyklar som är stöldanmälda som skulle kunna hittas runtom i stan efter det att tjuvarna har lämnat dem där. För inte är det väl ägaren själv som glömt var någonstans han ställt ifrån sig sin tvåhjuling?

Centrala Varberg - 2006

Centrala Varberg – 2006

Min åsikt är att trottoaren varken är parkeringsplats för cyklar eller cykelbana, trottoaren är till för fotgängare, människor med rullatorer eller rullstolar och att cykeln tillhör den eller dem som ärligen har inhandlat den. Självaste Zlatan skriver förresten i sin bok om sig själv att han ibland, när han var liten, ”lånade” en cykel då han behövde förflytta sig.

Centrala Varberg  - 2015

Centrala Varberg – 2015

Varberg - januari 2015

Varberg – januari 2015

Nedan: jag såg när en kvinna ställde ifrån sig cykeln i gathörnet men hann inte dra in luft för att säga något innan hon hade skyndat bort för att uträtta ett viktigt ärende. Flaskan intill, på gatsten i hörnet, fanns där sedan natten innan, det var det enda stället i stan där den kunde lämnas.

Varberg - januari 2015

Varberg – januari 2015

2015-02-10Jag kanske är den ende som irriterar mej på cyklar och missbruk av dem, men nu har jag i alla fall fått lufta den irritationen.

Till vänster och avslutningsvis: jag har återigen fått ett av många e-mail där jag gratuleras till någonting, oklart vad. ”hi.is” i avsändarfältet står för University of Iceland, de är säkert inte förtjusta över att få skylta i dessa idiotiska sammanhang.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annonser
Det här inlägget postades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Varberg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.