Vad kan dölja sig i några förrådsbyggnader? …

… svaret ges här nedan:

MG TF 1954 - fotograferad 2015

MG TF 1954 – fotograferad 2015

När jag fotograferade en gammal tysk traktor av fabrikat Allgaier för ett tidigare blogginslag så fick jag reda på att det inte alltför långt bort också fanns andra gamla fordon att beskåda, om jag så önskade. Naturligtvis kunde jag inte motstå ett sådant erbjudande. Ett exempel på vad som doldes under skyddande presenningar är den vackert röda MG TF 1954 som är delvis avtäckt här ovan.

Willys (grön), Volvo PV 444 och Willys "mackjeep" 1951

Willys (grön), Volvo PV 444 och Willys ”mackjeep” 1951

1 - DSC_0258 kopieraEtt par renoveringsobjekt står uppställda intill en färdigrenoverad Willys jeep, som skymtar till vänster.

Objekten är en dammig maroonröd Volvo PV 444 med delade fram- och bakrutor, tillverkningsår 1953, och en Willys Overland CJ3A ”mackjeep” från 1951 med ett mindre Peg-Perego-fordon på kylaren. Willys-jeepen har en gång fungerat som just ”mackjeep” vid en bensinstation i närområdet.

Volvo PV 444

Volvo PV 444 1953

Volvo PV 444

Volvo PV 444 1953

Bakrutorna på PV:n, Volvo PV 1953, för att inte säga hela bilen, är täckta av ett rejält lager damm, men på sikt skall det bli ett vackert renoverat exemplar av den klassiska bilmodellen.  Jag tror att även den brunröda jeepen kommer att bli uppfräschad.

1 - DSC_0210 kopiera

En kollektion skyltar med företagsreklam för kända bilanknutna tillbehör och smörj- och drivmedel med mera finns också under taken på byggnaderna liksom burkar, kannor och bensin- och dieselpumpar. Mycket är dolt under skynken och presenningar i väntan på att tas som hand för att återuppstå i skick som nytt och att här finns stort intresse och hantverkskunnande, det kan jag försäkra. Väldigt fascinerande att presenteras allt detta.

Även om jag själv inte är någon tekniknörd och inte skulle klara av att renovera något av fordonen som fanns i dessa utrymmen så var det väldigt fascinerande att gå runt och titta på det som var dolt under täckelser eller som var fritt exponerat, färdigrenoverat eller det som fanns i form av en plåthög som skall bli en blänkande veteranbil.

Volvo Bolinder-Munktell BM-T-425 Terrier - fotograferad 2015

Volvo Bolinder-Munktell BM-T-425 Terrier 1959 – fotograferad 2015

Där i ett hörn står en Volvo Bolinder-Munktell BM/T-425 (Terrier) årsmodell 1959. Den modellen tillverkades mellan åren 1956-1962. Fyrcylindrig 4-takts bensinmotor har den, växellådan ger 4 hastigheter framåt och 1 bakåt. Ville man köpa en sån här traktor 1962 så fick man vara beredd att betala omkring 10.300:- kronor, vilket skulle motsvara strax under 110.000:- kronor i dag (januari 2015).

1 - DSC_0220 kopiera

Där i uthusen fanns grejor så att det räcker till åtminstone ett inslag ytterligare. Återkommer i ämnet.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.