Våra allra bästa vänner är väl de som använder fyra …

… ben eller fler (några av vännerna  brukar tugga på sådana ibland)

Rotweiler - hundutställning i Tvååker - 2012

Rotweiler – hundutställning i Tvååker – 2012

Tuggben 2Jag har lärt mej att hypnotisera, det lärde jag mej av en kompis. Bara titta stint på någon du känner väl så brukar det lösa sig med godissuget om du har ett sådant. Jag vet inte vad vi gör här på fotbollsplanen i Tvååker men det kvittar, det är kul att komma ut i gröngräset och nog kan jag posera lite snyggt om det är vad som krävs för att matte skall bli nöjd. Det är ju hon som håller med käket. Vi rotweilar brukar inge respekt, ingen mops mopsar upp sig, men det brukar sägas om oss att vi är vänliga och godmodiga och att vi uppträder självsäkert, nervfast och oförskräckt. Jag kan bara hålla med, vi håller koll på omgivningen.”

WikipediaRottweiler är en hundras av molossertyp från Tyskland. Den är en brukshund med användning som vakt-, polis- och militärhund. Med tiden har den blivit vanligare som sällskaps- och utställningshund. I en undersökning 2012/2013 utnämndes rottweilern till en av världens tjugo populäraste hundraser. Sedan 1990-talet har rottweilern även blivit en av Sveriges populäraste hundraser. Rottweilern har fått sitt namn efter staden Rottweil i Württemberg.

Bos taurus och Felis catus - 1975

Bos taurus och Felis catus – 1975

Tjena! Jag har lovat att passa Felicia. Det är hon som går med näsan i gräset här bakom. Hon känner sig lite ensam ibland och vill gärna ha sällskap av mej. Hon trivs inte riktigt med sina väninnor och kommer inte överens med bonden heller men mej gillar hon. Bonden söker fru, förresten. Och tjusigare karl än den bonden, det kan man få. Men hur som helst, det kan bli långa pass ibland men då och då slinker en råtta eller en mus förbi och då passar jag på att röra på mej lite. Han stollen där borta, han med kameran, han har ingen aning om var han befinner sig och det tänker jag inte avslöja heller, men året är 1975, så mycket kan jag säga. Nä, morsning på er, nu måste jag vända på huvudet för att se vad Felicia gör.”

Wikipedia: Nötkreatur (Bos taurus), också kallade nöt, nötdjur, nötboskap eller i dagligt tal oftast kor, är domesticerade klövdjur av familjen oxdjur, det vill säga vanliga kor, tjurar, kvigor och kalvar. Dessa tamdjur används mest för mjölk-och köttproduktion, och som dragdjur. / Katt (Felis catus), även känd som tamkatt, är ett relativt litet, smygjagande rovdjur i familjen kattdjur och ett vanligt sällskapsdjur i stora delar av världen.

Hamster - 1970-talet

Hamster – 1970-talet

Kapsylen, det är vad som blir över till mej, det är mest ångor kvar att nosa på. Jag blir så sugen på en bärs ibland men det är ingen som tänker på att jag också är i behov av en liten slurk öl. Jag har problem att ta mig in i kylskåpet på egen hand och det är heller inte så lätt att lossa kapsylen om jag nu får fatt på en flaska. Har man spring i benen. och det har vi hamstrar, så blir man törstig. Mer öl åt hamstrarna!”

WikipediaHamstrar (Cricetinae) är gnagare i familjen Cricetidae, som omfattar 18 arter uppdelade i sju släkten. Vissa auktoriteter kategoriserar dem som en släktgrupp i underfamiljen sorkar, andra definierar dem som den egna familjen Cricetidae. Vissa arter av hamster är populära husdjur i stora delar av världen.

Hundutställning i Tvååker - 2012

Hundutställning i Tvååker – 2012

Hundan också så långtråkigt. Jag är här för att visa upp matte men tiden går ju sååå långsamt mellan varven. Om en liten stund ska vi i alla fall sno runt på gräset här intill och så ska domaren titta på oss och så får matte kanske en rosett att hänga på väggen och sen måste jag sova tror jag, då får hon klara sig själv en stund. Huvudsaken är att hon tycker det är roligt, det är för hennes skull jag är här, men egentligen har jag annat att göra där hemma. Sköt om er, vi kanske ses!”

WikipediaHund is a small village in Swabi district, situated on the right bank of the Indus River about 15 km upstream of Attock Fort and at a distance of about 80 km to the east of Peshawar in the Khyber Pakhtunkhwa Province, of Pakistan. It was the site of Alexander the Great’s crossing of the Indus and an important site of Gandhararuins.

Nej, förlåt, det där blev alldeles fel! Så här skall det vara:

Wikipedia: Hund (Canis lupus familiaris eller Canis lupus domesticus, tidigare även Canis familiaris) är en domesticerad underart av varg (Canis lupus) och den vetenskapliga läran om hundar kallas kynologi. Hundar finns av många olika raser, vilka framavlats av människan sedan hunden domesticerades. Idag bestäms dessa raser utifrån vissa rasstandards som internationellt fastställs av Fédération Cynologique Internationale (FCI). En hund av hankön kallas hund eller enbart hane och en hund av honkön kallas för tik och dess avkomma kallas valp.

Giraff - Borås djurpark - 1976

Giraff – Borås djurpark – 1976

Kolla där som dom beter sig! Inte den blekaste om hur man uppför sig i en djurpark där det finns giraffer. Skrattar och pekar och fnittrar och tjatar om att vi har långa halsar! Hur i hela friden skulle vi räcka upp annars? De ser själva så fjantiga ut med sina små huvuden nedtryckta mellan axlarna. Inte så att jag ser ned på dem, eller, det gör jag förstås, men nåt fel blev det väl i alla fall när han däruppe skulle giraffra jorden. Inte vet jag hur de får fatt på maten, de där figurerna med huvudet mellan axlarna, men de måste väl klättra upp i träden antar jag. Titta förresten, där går en hona i giraffmönstrad kappa, det är ju lite stil på henne i alla fall. Men nu har jag inte tid med er längre, hej då!”

WikipediaGiraff (Giraffa camelopardalis) är ett afrikanskt däggdjur som kan bli över fem meter högt och är därmed det högsta nutida landlevande djuret i världen. Den livnär sig genom att beta löv från träd och buskar. Giraffen ingår i däggdjursgruppen idisslare, som i sig är del av ordningen partåiga hovdjur.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Katt, Katter, Photo blog, Tvååker, Uncategorized, Underhållning och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.