Porträttbilder från modevisningar …

… i Varberg 2013 och 2014 + galonbyxor

Modevisning - Norrgatan, Varberg - 2014

Modevisning – Norrgatan, Varberg – 2014

Här är ett litet gäng bilder från några modevisningar (fashion shows) utomhus i Varberg fast med porträttinriktning i stället för att visa det som är avsikten med modevisning, outfiten (ekiperingen). Ursäkta det tilltaget.

Så här skriver Wikipedia vad det gäller porträtt: ”Porträtt (franska portrait, latin protrahere ”dra fram”) eller konterfej (franska contrefait ”eftergjort”, ”avbildat”) är en avbildning av en bestämd människa genom att återge dennas individuella drag, där framför allt ansiktsdragen skall vara framträdande, i motsats till helfigur, där hela kroppen avbildas”.

Modevisning - Norrgatan, Varberg - 2014

Modevisning – Norrgatan, Varberg – 2014

↑De båda bilderna ovan är från Norrgatan i Varberg, som hade stängts av för trafik en stund för att ge plats för det podium, den catwalk, som modellerna promenerade på och poserarde på. Nu spelar det kanske ingen roll var den var belägen eftersom varken gatan eller omgivningen syns på bild.

Modevisning - Varbergs torg - 2014

Modevisning – Varbergs torg – 2014

Mest tjejer, kvinnor, är det av någon anledning som jag har avbildat, men det är helt enkelt en släng av gubbsjuka. Fast i och för sig är det flest (unga) kvinnor som uppträder på catwalken. Kattpromenaden är, som nyss nämnts, den plattform där modellerna går fram bland de människor som tittar på modevisningen.

Wikipedia igen: ”Modevisning är en uppvisning av kreatörers modekläder, vanligen genom att modeller klädda i plaggen går på en catwalk. Modevisningar görs ofta för en säsong i taget, och de stora visningarna i exempelvis Paris, London och New York bevakas minutiöst av modepressen, vilket gör att dessa får stort genomslag även i konfektionsplaggens utformning”.

Modevisning - Varbergs torg - 2013

Modevisning – Varbergs torg – 2013

En del av de bilder som visas här tror jag att jag har haft med i bloggen tidigare, men i så fall avviker bilderna nu en aning i utförandet. Det är roligt att mixtra lite.

Modevisning - Varbergs torg - 2014

Modevisning – Varbergs torg – 2014

Jag besökte Falkenberg för en vecka sedan för att bese Falkenbergs Museum, som numera är ett designmuseum. En utställning som pågår där (14 februari – 17 maj 2015) är ”Knitwear, Chanel till Westwood”, vilken med 120 plagg visar 1900-talets kreativa mode inom stickat, virkat och trikå. Naturligtvis hade jag tänkt att fotografera men det var dessvärre inte tillåtet på just denna utställning. Hur som haver så var det i alla fall mycket sevärt, även om jag själv inte är hemmastadd inom ämnet. Muséet ligger i hamnområdet och där är lätt (och gratis) att parkera bilen, vilket annars inte utmärker Falkenberg.

Modevisning - Varbergs torg - 2014

Modevisning – Varbergs torg – 2014

Jag lyssnar (och tittar lite) på TV medan jag pillar vid datorn. Det pågår en idrottstävling med svenska deltagare och det är en reklamkanal som sänder. ”Strax ska vi få se våra svenska deltagare på startlinjen men först tar vi en kort paus. Ni som inte vill se reklamen kan titta på vår premium-play-kanal i stället (om ni har betalat för den).” Reklam. Vi tittare förutsätts vara alldeles helkorkade, om man ska tolka de flesta reklaminslagen. ”Ja, då är vi tillbaka igen och ska strax titta på våra svenska deltagare, men först en kort paus”. Ungefär. – Porträttfotografi, Wikipedia.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Falkenberg, Fashion, Fotoblogg, Halland, Mode, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.