2015-03-21 – Kattutställning i Varberg, del 1…

… i Sparbankshallen vid Kattegattsvägen, som tidigare

Diddi och Freddy Mercury - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Diddi och Freddy Mercury – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

↑Jag inleder gärna med en bild på Diddi och Freddie, som jag fick tillfället och nöjet att prata en stund med (kanske inte med Freddie, han sa inget). Jag tycker att Diddi har ett speciellt driv på något sätt och det är roligt att prata med henne. Det är inte första gången vi träffas, jag har tidigare skrivit om Diana (Diddi) Sjöstrand här i bloggen, liksom hennes sambo Oskar Klasson, som för dagen var bisittare hos den belgiske tävlingsdomaren Donald Heyninck. De båda (Diddi och Oskar) har för övrigt flyttat till Mariestad på grund av jobb, berättade Diddi.

Annons 2Tawalli’s Freddie Mercury har även han tidigare förekommit i abandowests spalter men här ovan märks det kanske att det inte är skaparen av dessa spalter som är Freddies första prioritet. Freddies uppfödare heter Lotta Wallin och ägare är, förutom Diddi, också Mariane Sjöstrand. Freddie, född 2009, är ett Brittiskt röd shaded silver korthår.

Så här skriver Diddi i en kommentar, som också går att läsa i kommentatorsfältet efter blogginlägget, men jag citerar det som gäller för Freddie Mercury’s insats i utställningen:

”Åååh ! Vad fint att få vakna till detta, lagom mörbultad efter helgen men åter hemma i Mariestad! Helgen har varit mer än lyckad och strax efter att du fotade oss fick Freddan gå vidare till panel och fick där hela tre pokaler och blev bästa kastrat på hela utställningen! Så stort! Och så stolt! Har aldrig gått så bra för honom i final, men det måste ha varit en boost av all vänskap och kärlek i lokalen! Vi är en stor familj och alla glädjs med alla, nu var det jag som delade lyckan med mina vänner, familj och Freddie och nästa gång är det någon annan, men det är en sådan underbar stämning i klubben!

Oskar Klasson och Donald Heyninck vid domarbordet - Varberg - 2015-03-21

Oskar Klasson och Donald Heyninck vid domarbordet – Varberg – 2015-03-21

Nu citerar jag från Diddis inlägg i kommentatorsfältet igen, det gäller denna gång Oskars inhopp som assistent vid domarbordet:

Att för Oskar vara assistent var inget planerat men det saknades folk och han fick hoppa in då våra nära vänner, som har Lizpaws brittiska korthår uppfödning, hade tipsat om honom, sagt och gjort, aldrig ägt katt själv innan men nu satt han där som assistent och lärde sig sååå mycket! Domaren var ett riktigt guldkorn och berättade detaljer i detaljer och visade och jämförde, Oskar har en hel faktabok inpräntad i huvudet efter denna helg, men sådana domare älskar vi, som pratar om och med utställare och katt och som visar och lär ut! Underbar helg med andra ord!

Jag har ju tidigare påtalat hur bra jag tycker att Diddi skriver och formulerar sig i text, vilken man kan ta del av på bland annat hennes Facebooksida och på hennes blogg, men även i andra sammanhang. Diddi sade dock att inspirationen under en period av olika orsaker hade sviktat men nu kommit tillbaka och att hon åter gärna skriver om det hon har på hjärtat och det får vi bara vara tacksamma för.

Sören Fernström till vänster - Internationell Kattutställning - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Sören Fernström till vänster – Internationell Kattutställning – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

↑Domarkåren inom kattsporten (fast kattsport heter det väl inte?) blir allt yngre, se bara på ovanstående bild. Jag är lite osäker på om jag har misstagit mej, är den lilla flickan verkligen internationell kattdomare? Katten heter i alla fall Sören Fernström och har förirrat sig ut på golvet från sin sköna hängmatta, som befinner sig en utsträckt kattlängd upp på ett bord. Om ni tycker att Sören ser förvirrad ut, så beror det på att han söker efter hängmattan. Han måste upprätthålla sin image, för jag vidhåller att Sören är Sveriges mest sömniga och flegmatiska katt även om matte/husse Ann-Sofie och Lars hävdar att Sören faktiskt är vaken och riktigt aktiv långa stunder mellan sovpassen. DSC_0060 - delförstoringOch, tro det eller ej, till denna kattutställnings dato så har huskatten Fernström, genom att mot betalning låta sig klappas, samlat in fantastiska 286.400 kronor som kommit och som kommer katthem, djurskyddsföreningar och andra hjälporganisationer för katter till del. Dessutom har samme Fernström rivit under (jo, rivit, har ni sett en katt skriva?) ett treårigt samarbetsavtal med Four Friends, som därmed hjälper Sören att samla in pengar till hemlösa katter. Nej, fel av mej ser jag nu, inte rivit, utan satt ett tassavtryck på kontraktet, det har Sören gjort.

Boss, huskatt - Internationell kattutställning - Varberg - 2015-03-21

Boss, huskatt – Internationell kattutställning – Varberg – 2015-03-21

↑Det här är inte Sören Fernström utan en annan stilig huskatt vid namn Boss, en femårig hane (herre) med okända föräldrar. Det är väl det som är charmen med huskatter, att deras bakgrund är fylld av mystik. Ägaren heter Lillie Samuelsson och Boss tävlar för FHK, Föreningen Hallandskatten.

Mhorrses Kalahari och Mhorrses Bruichladdich - 2015-03-21

Mhorrses Kalahari och Mhorrses Bruichladdich – 2015-03-21

↑Det här är två norska skogskatter, båda hanar, vid namn Mhorrses Bruichladdich (närmast i bild), född 2011, och Mhorrses Kalahari, född 2012. Inte alldeles lätt att kalla på de båda samtidigt utan att vrickat tungan men jag såg någonstans att Mhorrses Bruichladdich lystrar till namnet Whisky och att Mhorrses Kalahari vardagligt heter Kalle. Bruichladdich är ju annars det keltisk-gaeliska namnet på ett whiskydestilleri (och en flod) på en av öarna väster om Skottland och Kalahari är en öken i södra Afrika. Kanske är det whisky-färgen respektive ökenfärgerna som har inspirerat till namnen. Whiskys färgteckning benämnes (ser jag i programtidningen)  amberspotted och Kalles ambertigré.

Kalle och Whisky är syskon, föräldrarna heter IC S*Wildwood’s Fezter (mamman) och Mhorrses Wembley (pappan). Katternas ägare heter Charlotte Erikanders och uppfödaren heter Marina Jonsson och klubbtillhörigheten är SNRF, Sveriges Nya Raskattförening.

Handslöjd från HansAnnsPresentshop - 2015-03-21

Handslöjd från HansAnnsPresentshop – 2015-03-21

Hans och Ann Nissen från Kinnared hade ett utställningsbord med egenhändigt tillverkade alster. Jag fastnade för ovanstående motiv, passande i sammanhanget, skickligt utsågat för hand i ett stycke från en träskiva.

FHKVad det gäller själva tävlingen så är det FHK, Föreningen Hallandskatten, som arrangerar denna 2-dagars Internationella Kattutställning, som hålles under WCF:s paraply. WCF är en förkortning för World Cat Federation och de licensierar denna kattshow, vilken då lyder under WCF:s regler och bestämmelser. Föreningen Hallandskatten arrangerar två internationella utställningar per år. FHK ger också ut en medlemstidning som heter Fräset – tidningen med klös, och den utkommer fyra gånger per år. De internationella domarna den här gången var Carl-Heinz Knelangen från Tyskland, Jose Weerts och Donald Heyninck från Belgien och Françoise Dubois från Frankrike. Ann Öberg och Annki Nilsson är det som håller i trådarna för utställningen i Sparbankshallen i Varberg.

Kattutställning i Varberg - 2015 -03-21

Kattutställning i Varberg – 2015 -03-21

Det får räcka för den här gången men jag kommer snart åter med fler bilder, jag ville dock gärna publicera det här inlägget i dag eftersom jag kommer att ha lite annat att göra några dagar framöver och förmodligen inte hinner greja med bilder eller skriva något.

Här är ett tips om en blogg med bland annat många fina kattbilder. Jag träffade Lena (”lenajg”), som bloggarkollegan heter, på kattutställningen. Här är en länk ytterligare, till Lejonhjärta’s, och här är Ellyllon från Norge. Vad den charmiga lilla flickan med katt-tröjan heter, hon som klappar katten, vet jag emellertid inte. Vi ses!

PS/ Om du inte kan se kommentarerna nedan, så klicka här för att komma till denna bloggsida igen fast med kommentarer. /DS

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Katt, Katter, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till 2015-03-21 – Kattutställning i Varberg, del 1…

 1. Annki Nilsson skriver:

  stort tack till dig för den fina artikeln…tänk att jag missade dig. Skulle ju oxå vilja ha ett ansiktet till Abandowest 🙂
  Får jag använda den i Fräset som tidigare.
  kram

  Gillad av 1 person

 2. Å Diddi har pratat om dig och jag har varit inne och läst men tyvärr inte kommenterat. Så roligt att läsa när du är så noga med fakta och länkar till det du skriver om. Skall länka till min fb-sida

  Gillad av 1 person

 3. Lena Johansson-G skriver:

  Som vanligt så underhållande o trivsam läsning och så dina underbara bilder!!! Så trevligt att dessutom träffat dig live en kort stund på utställningen och att jag fick äran att vara en länk i ditt inlägg!!! Vi ses väl på nästa utställning igen, och då har jag kanske någon av mina egna kissar med mig.

  Gillad av 1 person

 4. Återigen så bra skriver!!
  Lägger upp det på min fb-sida!
  Tack så mkt. 😃
  Kerstin

  Gillad av 1 person

 5. Lotta Wallin skriver:

  Har varit inne här några gånger tidigare. Kikat på bilder och läst. Att läsa om kattutställningen var lika trevligt som vanligt. Synd jag inte fick träffad dig live i lördags, hade varit trevligt och se vem som är bakom bloggen. Har nu också satt ut en länk till din blogg så fler kan få njuta av vad du skriver.
  Hälsningar Lotta (uppfödaren till Freddie)

  Gillad av 1 person

 6. Diddi skriver:

  Och när jag tänker efter tror jag att skrivar glädjen kommer tillbaka då mitt hjärta är helt igen, jag är inte bara sambo med Oskar nu utan även Freddie och svart sköldpaddsfärgade Siv (som är hemligt kär i Freddan och också hon Britt) flyttat in, efter 8 månader med distans förhållande till katterna är hjärtat inte längre halvt utan på ett och samma ställe! Och på fredag kommer vårt nya tillskott , en liten exotic hona vid namn Åkersborgs HMAS Larrakia eller ”Mocca” , bilder finns på min blogg om du ät nyfiken på den lilla plattnäsan, men allt flyter på och äntligen har vi medvind även privat, utanför kattvärlden och vi är så lyckliga över vår lägenhet och kattungen.

  Att för Oskar vara assistent var inget planerat men det saknades folk och han fick hoppa in då våra nära vänner som har Lizpaws brittiska korthår uppfödning hade tipsat om honom, sagt och gjort, aldrig ägt katt själv innan men nu satt han där som assistent och lärde sig sååå mycket! Domaren var ett riktigt guldkorn och berättade detaljer i detaljer och visade och jämförde, Oskar har en hel faktabok inpräntad i huvudet efter denna helg, men sådana domare älskar vi, som pratar om och med utställare och katt och som visar och lär ut! Underbar helg med andra ord!

  Gillad av 1 person

 7. Tack för reportaget om utställningen. Alltid lika underhållande att läsa dina kommentarer. Denna gången var jag tyvärr inte på plats så det var extra roligt att få lite uppdateringar från helgens utställning. Hälsningar från Ann-Charlotte med Fisolo

  Gillad av 1 person

 8. Diddi skriver:

  åååh ! Vad fint att få vakna till detta, lagom mörbultad efter helgen men åter hemma i Mariestad! Helgen har varit mer än lyckad och strax efter att du fotade oss fick Freddan gå vidare till panel och fick där hela tre pokaler och blev bästa kastrat på hela utställningen ! Så stort! Och så stolt! Har aldrig gått så bra för honom i final , men det måste ha varit en boost av all vänskap och kärlek i lokalen! Vi är en stor familj och alla glädjs med alla, nu var det jag som delade lyckan med mina vänner, familj och Freddie och nästa gång är det någon annan, men det är en sådan underbar stämning i klubben ! Och tack så hemskt mycket för det fina inlägget! Väntar spänt på mer! Och idag behövde jag inte leta efter det, nyvaket fick jag det skickat till mig på Facebook, liknande morgontidning . Tack för allt och vi ses igen!

  Gillad av 1 person

 9. Ann-Sofie Leveau skriver:

  Ha,ha. vad kuligt och fint du skrev om mig. Har naturligtvis lagt ut det på min sida.
  Nospuss den trötta Sören Fernström.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.