2015-03-21 – Kattutställning i Varberg, del 2 …

… i Sparbankshallen vid Kattegattsvägen, som tidigare

Elinor Norlin med Miklagårds Idun - Spatbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Elinor Norlin med Miklagårds Idun – Spatbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Elinor Norlin och Miklagårds Idun bidar tiden i närheten av domarborden i väntan på att Idun ska få visa upp sig. Miklagårds Idun, som det inte syns så mycket av på bilden, är en svarttigré-vit Norsk skogkattfödd i november 2013, och hon har S*Garprikets Mack The Knife som far och Miklagårds Bestla som mor. Kattens uppfödare heter Karin Schlyter. Idun representerar FHK, Föreningen Hallandskatten.

Inger Kallas med SE*Bayis Manis Chocolat Knockout - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Inger Kallas med SE*Bayis Manis Chocolat Knockout – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Selma - Spartbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Selma – Spartbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Katten på bild ovan och här under heter SE*Bayis Manis Chocolat Knockout  eller Tyson, som tydligen är vardagsnamnet och det ligger ju nära till hands, Tyson och Knockout. Matte, tillika en av två ägare, heter Inger Kallas, den andra ägaren heter Cindy Brorsson.

Den lilla katten till vänster heter Selma men hon får inte vara med som utställningskatt eftersom hon är av en ras som heter Bambino och den är tills vidare inte godkänd för utställning i Sverige.

Tyson är en Sphynx med en färgsammansättning som kallas chokladtonkanes och han är född i september 2012 av föräldrarna Iron von Sanura dei Neferthem (som är pappan, greve kanske?) och Soraya D’Argento som är mamman. Uppfödaren heter Udaya Jansen. Beträffande Selma så har jag inga ”personuppgifter” förutom att det är just Tyson som är pappa till henne. Dessutom ser hon färgmässigt egentligen inte riktigt ut som på bilden, färgerna är mer markerade i verkligheten. Jag såg inte Selmas ben inuti filten hon värmde sig i men de lär vara korta på en Bambino och vad gäller pälsen så finns den inte. Bambinos är lika nakna som Per Oscarsson en gång var i Hylands Hörna, men ett tunt lager fjun finns på dessa katter.

VK (Västsvenska Kattklubben) är föreningstillhörigheten för Tyson.

Inger Kallas med SE*Bayis Manis Chocolat Knockout - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Inger Kallas med SE*Bayis Manis Chocolat Knockout – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Mhorrses Bruichladdich - Kattutställning - Varberg -  2015-03-21

Mhorrses Bruichladdich – Kattutställning – Varberg – 2015-03-21

Whisky,  Mhorrses Bruichladdich, var med också i förra upplagan av abandowests inlägg från utställningen i Varberg, liksom brorsan Kalle, Mhorses Kalahari. Då var de tillsammans på bild, men jag tycker att de platsar en gång till och var för sig den här gången.

Mhorrses Kalahari - Spartbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Mhorrses Kalahari – Spartbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Internationell Kattutställning - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Internationell Kattutställning – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

Bounty De Sweet Gold, svartsköldpaddsilvertabby-vit, harlekin (50-75% vit), en Scottish Straight Korthår, det är den fina lilla katten som ägaren Irina Abrahamsson håller upp. En honkatt är det, som är född i oktober 2014 och som ställer ut sig i klass 16, Kattungar 3-6 månader. Pappa till denna katt med den långa färgteckningsbenämningen är Felini of Deidaru*LT och mamma är Alana Aurinko. Ägare är som redan nämnts Irina Abrahamsson och uppfödare är Jelena Markova.

Boggie's Gabriel - Sparbankshallen, Varberg - 2015-03-21

Boggie’s Gabriel – Sparbankshallen, Varberg – 2015-03-21

SE*Boggie’s Gabriel, en rödsilvertabby perser, är inte så gammal, han är född i augusti 2014, så han blickar lite förundrat ut över omgivningarna i Sparbankshallen. Gabriel är en Elfsborgskatt, med det vill sägas att han tävlar för föreningen ELK (Elfsborgskatten) och tävlingsklassen är 15, som är öppen för Kattungar 6-10 månader.

Stolt fader till lille Gabriel är GIC Helostrian’s Laphroaig (Laphroaig är förutom katt en torvrökig whisky som jag gillar), lika stolt moder är CH S*IxiDixi’s Ghost Whisperer, JW. (Jag ser mig själv stå på stugtrappan och ropa: ”CH S*IxiDixi’s Ghost Whisperer, JW, kom hem nu, det är ett jättebra kattprogram på Vetenskapens Värld i TV2 om en stund!” Om jag bodde i en stuga och om det var min katt alltså).

Uppfödare och ägare till SE*Boggie’s Gabriel är Kicki Thenberg (Onsala Foto).

Internationell Kattutställning i Varberg - 2015-03-21

Internationell Kattutställning i Varberg – 2015-03-21

World Cat Federation 2

Några länkar för den intresserade att klicka på: World Cat Federation / www.annkriellas.se / www.hallandskatten.com / och avslutningsvis en resultatlista från denna Internationella Kattutställning på Kattegattsvägen i Varberg.

Ytterligare bilder och notiser från denna utställning, möjligen blandat med material från tidigare utställningar, kommer  inom en snar framtid på abandowest. Visste ni, som inte varit med på plats, att trötte Sören numera har en nästan lika trött kvinnlig kattkompis?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Djur, Fotoblogg, Halland, Katt, Katter, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2015-03-21 – Kattutställning i Varberg, del 2 …

  1. Diddi skriver:

    Lika bra som alltid!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.