2015-06-26: Folkrace på Annebergsbanan i Varberg –

– Obs! bilden nedan är ej från den hårt kritiserade Lassabacka-rondellen

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg - 2015-06-26

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg – 2015-06-26

Det här skulle kunna vara bilder från den mycket kritiserade Lassabacka-rondellen, som i norra delen av Varberg hjälper till att lotsa trafiken i fem olika riktningar, men som efter diverse förändringar utförda av Hamn- och gatuförvaltningen med bland annat heldragna linjer och oklart redovisande skyltar har skapat kaos, anarki och långa köer. Åtminstone enligt ilskna insändare i lokaltidningen. Och faktum är att jag själv med min egen ägandes bil höll på på att hamna under en stor lastbil därför att jag misstolkade körfältsmarkeringarna första gången jag efter förändringarna kom från Getteröhållet och skulle vika av mot centrum.

Klipp ur Hallands Nyheter - 2015-06-30

Klipp ur Hallands Nyheter – 2015-06-30

Beträffande ovanstående rondellbild: efter att markeringarna på körbanan i rondellen ändrats för att förbättra den tidigare förbättringen så skapades i stället ett annat problem, nämligen att pilmarkeringen i det högra körfältet uppmanar bilisterna att svänga till vänster mot körriktningen, att praktisera vänstertrafik. Fast nu är även den felaktigheten åtgärdad, men kanske har ett nytt problem uppstått, vem vet?

Men nej, bilderna i övrigt är inte fotograferade vid den rondellen utan i stället några kilometer norrut, vid folkrace-tävlingarAnnebergsbanan som är rondellfri och där det denna kväll fanns publik som kantade rondellen … nej, som kantade tävlingsbanan.

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg - 2015-06-26

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg – 2015-06-26

Varbergs MotorklubbAnnonsDet är strax efter start i ett av heaten, i detta fall i Juniorklassen vid Varbergs Motorklubbs kvällstävling på Annebergs-banan, som det plötsligt blir trångt och här finns faktiskt inga linjer att olagligt korsa, som i Lassabacka-rondellen. Här är det först fram som gäller. #86 Kevin Eriksson från SMK Trollhättan har i en svart-vit Saab gått fri på innerbanan och finns inte med i bild, vilket däremot #85 Angelica Johansson från Fjärås MK gör i sin lilla fräcka blå-svarta Volkswagen, som på sidan är påmålad med texten ”Ankan Grisen”.

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg - 2015-06-26

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg – 2015-06-26

#84 Emilio Trejile från Skene MS, som sitter i en Saab, något skadad i lacken och som nu får någon repa ytterligare, känner sig besvärad av den ettriga VW:ns närgångna kontakt och han svänger av mot sidräcket. #81 Gustav Martinsson från Orust MS i en Volvo, #88 Mattias Karlsson från Fjärås MK i en Peugeot och #83 Alexander Gustavsson från Fjärås MK i en Saab, de tre kan alla obesvärat styra vidare.

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg - 2015-06-26

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg – 2015-06-26

Emilio tvärställer Saaben mot räcket med Angelicas VW i nära kontakt. Möjligen uttalar han svordomar men snart bär det iväg igen medan Angelica står kvar ytterligare en stund i sin Ankan-Grisen-Volkswagen. Tyvärr resulterar allt detta i en svart flagga för hennes del och hon får bryta heatet och i stället åka in i depån.

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg - 2015-06-26

Folkrace på Annebergsbanan, Varberg – 2015-06-26

Angelicas VW ser ut att fundera över fortsättningen men den ser också stursk ut, lite som en skådespelande bilstjärna i en film. Den är redo att fightas vidare om den bara får men det får den alltså inte, inte just i detta heat i alla fall.

Emilio Trejile i depå med sin Saab - Folkrace - Annebergsbanan- 2015-06-26

Emilio Trejile i depå med sin Saab – Folkrace – Annebergsbanan- 2015-06-26

HandsläggaI depån kan man konstatera att en liten slägga nog är det vanligaste handverktyget, inte finstämda instrument för kalibrering eller liknande. En kille stod och slog på kanterna runt bagageutrymmet på sin bil för att kunna stänga koffertluckan. Jag tänkte fråga om det inte var läge för reklamation på grund av ett fabrikationsfel men kom mej inte för att ställa frågan. Behållare, plast- eller plåtlådor, att placera på marken under motorn för att samla upp läckande olja är också något som ofta kommer till användning.

VW:n som körs av Angelica / Mikael Johansson, Fjärås MK - Folkrace - Annebergsbanan- 2015-06-26

VW:n som körs av Angelica / Mikael Johansson, Fjärås MK – Folkrace – Annebergsbanan- 2015-06-26

Till sist så citerar jag från programhäftet: ”Täta race med bök och stök. Billiga bilar med toppfart på 80 km/tim. Med sådana ingredienser är Folkrace en riktig breddsport och den allra största bilsportgrenen, där hela familjen kan dela på samma bil. Det finns runt 130 banor i landet och det arrangeras ungefär 450 tävlingar årligen.”

Och ifall ni missade det, Lassabacka-rondellen har alltså målats om igen men kanske inte till till det bättre, om man läser i tidningsklippet i början av inlägget.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Idrott, Motor, Motorsport, Photo blog, Racing, Skräp, Sport, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Veteranbilar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 2015-06-26: Folkrace på Annebergsbanan i Varberg –

  1. ankan skriver:

    röd peuegot inte Mattias Eriksson utan Mattias Karlsson 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.