2015-06-27: Prideparad i Varberg …

… en färgstark promenad på stans gator och promenadstråk

Innan Prideparaden - Societetsparken - Varberg - 2015-06-27

Innan Prideparaden – Societetsparken – Varberg – 2015-06-27

Pride-flagga.jpgPridetågare och nyfikna åskådare samlades på lördagseftermiddagen i Societetsparken i Varberg innan det var dags att formera leden för avmarsch klockan 17:00. Det var naturligtvis regnbågsaktigt färgstarkt både i parken före och i det långa ledet av deltagare sedan då det började röra på sig.

Innan Prideparaden - Societetsparken - Varberg - 2015-06-27

Innan Prideparaden – Societetsparken – Varberg – 2015-06-27

Alla möjliga utstyrslar kunde man se mellan träden och på grus och gräsmattor i den frodiga Societetsparken i väntan på avtåg. Ett minglande pågick, människor träffades och pratade med kända och okända och klockan närmade sig  17:00, då om inte avspark så i alla fall avtåget alltså skulle äga rum, inledningsvis längs vallgraven vid fästningen.

I nämnda vallgrav söktes förresten för tiotalet år sedan efter ett monster av okänt slag, någon hade nämligen sett hur en sjöfågel blev attackerad av ett odjur från vallgravens ganska ringa djup. Någon sådan otrevlig under vattnet simmande varelse hittades emellertid aldrig, trots dykare och andra eftersökare. Monsterintresset var dock stort nationellt och kanske också internationellt och Varberg blev uppmärksammat.

I väntan på Prideparaden - Varberg - 2015-06-27

I väntan på Prideparaden – Varberg – 2015-06-27

För första gången någonsin anordnas Pride Varberg — en stor fest i kärlekens tecken och regnbågens färger. Kom precis som du är”, så står det på Pride Varbergs hemsida och så anammade vovven ovanför den uppmaningen. Uppiffad med en passande halsduk väntade den på att det skulle börja röra på sig i leden.

I väntan på Prideparaden 1 - Varberg - 2015-06-27

I väntan på Prideparaden 1 – Varberg – 2015-06-27

Dessa herrar var skrudade så att man inte kunde undgå att lägga märke till dem och det var inga problem med att få fotografera, både med huvudbonad och utan. Ett roligt och trevligt inslag i Societetsparken och i Pridetåget.

I väntan på Prideparaden 2 - Varberg - 2015-06-27

I väntan på Prideparaden 2 – Varberg – 2015-06-27

I Prideparaden - Varberg - 2015-06-27

I Prideparaden – Varberg – 2015-06-27

Arrangörsstaben och den ideella föreningen Pro Love med eldsjälarna Malin, Jennifer & Therese kunde i samarbete med volontärer, utställare, samarbetspartners, deltagare och besökare till sin glädje se att det hela fungerade som det skulle och kanske lite bättre till och med. Den här paraden var den första i Varberg, idén till den fick de tre när de besökte Pride i Malmö. Falkenberg var steget före med en parad förra året (2014) och där har också genomförts en parad detta år.

Prideparaden i Varberg - 2015-06-27

Prideparaden i Varberg – 2015-06-27

En uppskattning av antalet deltagare, hur många han, hon och hen som tågade på Allan Kanjes promenad och vidare på Strandpromenaden och åter mot de centrala delarna, gav vid handen att det kanske var ungefär 2000 personer. Ingen lyckades räkna antalet egentligen, kanske var de många fler som gick där, det var ett långt tåg. Allt förlöpte i alla fall lugnt och utan störande inslag.

Jana Nilsson (s), oppositionsråd och kommunstyrelsens vice ordförande - Varberg - 2015-06-27

Jana Nilsson (s), oppositionsråd och kommunstyrelsens vice ordförande – Varberg – 2015-06-27

Jana Nilsson, oppositionsråd och vice ordförande i kommunstyrelsen, ser riktigt glad ut som sig bör när han går i Prideparaden som representant för det styrande Varberg. Ny slips dagen till ära också.

Prideparaden i Varberg - 2015-06-27

Prideparaden i Varberg – 2015-06-27

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Hund, Hundar, Photo blog, Semester, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.