Den fungerar inte! Konsten att behålla lugnet …

… framför en trilskande parkeringsautomat, t ex vid Tylösand 4 i Halmstad

Eländes parkeringsautomat vid Tylösand 4 - Halmstad - 2015-07-22

Eländes parkeringsautomat vid Tylösand 4 – Halmstad – 2015-07-22

1 - Parkeringsbiljett1 - DSC_0514 kopieraDen här kontantlösa parkerings-automaten i närheten av Hotel Tylösand hade ingen bra dag denna soliga dag i juli. Det hade inte vi heller, inte vid automaten. Den var besvärlig redan vid vår incheckning och inte bara för oss utan också för alla de andra som ville parkera där, det var inga lättfattliga kommandon som skulle utföras. Vi lyckades dock göra incheckningen efter åtskilliga besvär, inte minst var det nästan omöjligt att läsa något på displayen, som dock var bra att spegla sig i, om man av någon anledning ville göra det i stället.

Vi tillbringade sedan någon trevlig timme på hotellet där vi tittade på konst av olika slag, i första hand gällde det en utställning med bilder skapade av den kände fotografen Lennart Nilssons, fotografier från hans tidiga karriär. Återkommer i ett kommande inslag till detta besök, som vi uppskattade.

Problem blev det sedan då vi skulle försöka checka ut från vår parkering, det lyckades inte alls. En kö av människor bildades men ingen av dem som försökte peta sig in på displayen hade framgång, ingen lyckades checka in eller ut men alla kunde som sagt titta på den reflekterande glasskivan och spegla sig. Någon ringde det nummer som finns angivet på en informationstavla intill men så enkelt var det inte. I andra änden var det lunch och ingen som kunde ge besked var anträffbar.

Vi gav oss iväg utan att kunna förmå apparaten att spotta ut en bekräftelse på att vi hade gjort rätt för oss. Hur de övriga i kön lyckades med den saken vet jag inte, men alla skrattade i alla fall åt eländet i stället för att bli ge utlopp åt sin ilska.

Parkeringsautomat vid Tylösand 4 - Halmstad - 2015-07-22

Parkeringsautomat vid Tylösand 4 – Halmstad – 2015-07-22

1 - DSC_0515 kopieraSkruttigt, Teknik och Fritid i Halmstad, och den där apparaten är krånglig även då den fungerar!

Vi gjorde förresten senare ett besök i Falkenberg och skulle parkera, givetvis kostade det pengar, för det gör det i Falkenberg. Parkeringsautomaten fanns inte alltför långt bort från bilen men den apparaten var ur funktion (enligt ett skrivet meddelande) och i stället hänvisades det till en annan parkerings-automat i ett annat kvarter. Ok, den fungerade, men det skall tydligen inte vara lätt att göra rätt för sig.

I Varberg parkerar man gratis med P-skiva sedan så länge att jag inte minns när det infördes, och det är svårt att reta sig på detta. Såvida inte parkeringstiden har överskridits och en bot är fäst på framrutan. Förresten så var det gratis i Varberg också innan P-skivan infördes.

Det är inte lätt att veta vad som gäller. Följande läste jag på Sveriges Radio / P4 Upplands hemsida, inslaget avser en besöksparkering på ett bostadsområde i Uppsala och jag saxar bara en mening ur inslaget: ”Om man ska hålla sig till lagen så får man inte parkera på en avgiftsbelagd parkeringsplats om man inte kan betala”. Alltså, fungerar inte biljettautomaten så får man inte parkera, men förmodligen så finns där också en ”Förbud att parkera”-skylt på platsen. Jag läste på något annat ställe, att om man ringer för att felanmäla den trasiga biljettautomaten så har man därmed fullgjort sin plikt och behöver åtminstone inte betala någon kontrollavgift. Det vill säga, om någon behörig svarar i den andra änden när man ringer och det kan konstateras att automaten verkligen varit ur funktion. På plats Tylösand 4 kan kan det ju också vara så, att alla vi (ca 50 personer kanske?) som försökte hantera biljettautomaten och misslyckades är så otekniska att vi inte förstod att hantera utrustningen på rätt sätt.

Rubriker i ämnet är annars inte svåra att hitta: ”Trasig biljettautomat gav rejäla p-böter /  Trasig biljettautomat blev dyr affär / Biljettautomat sönder – igen / Gunnel fick p-böter trots trasig automat / P-böter trots att automaterna inte fungerar.”

 o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Familj, Fordon, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Semester, Skräp, Sommar, Trafik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den fungerar inte! Konsten att behålla lugnet …

  1. Ia skriver:

    Till Falkenberg ska man bara åka på helgerna – då är det gratis. Till Göteborg ska man inte åka överhuvudtaget. 😉 Alla kommuner borde ha det som Varberg.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.