Halländska augustibilder från 2015 med Varbergsvyer …

… segelbåt på köl, bil med ansiktsmask och GAIS-älskare

Varbergs fästning - 2015-08-02

Varbergs fästning – 2015-08-02

Varbergs fästning badade, på denna något bearbetade bild, i kvällsljus från en molndämpad sol vid horisonten. Det var en vacker men lite kylslagen och aningen vindpinad kväll …

Skrivareklippan - Varberg - 2015-08-02

Skrivareklippan – Varberg – 2015-08-02

… då även Skrivareklippan tog del av vad solen hade att erbjuda vid denna tid på dygnet. Fotografen har som synes bearbetat också denna bild några snäpp.

Varbergs hamninlopp - 2015-08-02

Varbergs hamninlopp – 2015-08-02

Bråttom ska man ha om man är ledig, i alla fall om man har kommit i besittning av en vattenskoter och är en pojke som har en flicka som passagerare. Alla är inte så förtjusta i att det körs vattenskoter i hamnområdet (eller någon annan stans heller) men här förlöpte det utan mankemang i alla fall. Det är ungefär som att cykla på en trottoar, det är inte populärt det heller (förutom bland dem som cyklar på trottoaren, men de förstår väl inte bättre).

Gottskär, Kungsbacka kommun - 2015-08-12

Gottskär, Kungsbacka kommun – 2015-08-12

Jag kan inget om segling, men jag tror ändå att det här är en moth-jolle (dinghy), en liten bärplansbåt med segel. Det är ingen stor del av båten som har kontakt med vattnet, båten flyger i stället för att den flyter. Snabbt går det i alla fall. Platsen är Gottskär, som ligger på Onsala-halvön i Kungsbacka kommun i Halland. Då den här delen av landet tillhörde Danmark så lär Gottskär ha hetat Gåsekil.

Volkswagen Karmann Ghia - Falkenberg - 2015-08-07

Volkswagen Karmann Ghia – Falkenberg – 2015-08-07

En Volkswagen Karmann Ghia parkerad i Falkenberg. Jag läste i Wikipedia att det är ”en sportvagnsliknande bilmodell” och det låter ju lite nedvärderande, men det är en elegant bil, riktig sportbil eller ej. Detta exemplar är utrustat med skydd mot stenskott (eller vad är skyddet annars till för?).

GAIS' hejarklack - Varberg - 2015-08-15

GAIS’ hejarklack – Varberg – 2015-08-15

Det var inte bara vädret som gynnade GAIS hejarklack, här ovan på övervakad promenad till arenan, Påskbergsvallen, för möte med Varbergs Bois. Nä, dessa makrillfärgade fanatiker stöttade sitt för dagen vitklädda lag så till den milda grad att GAIS vann med 3-2. Bra jobbat får man väl säga, det har säkert inte varit så roligt alla gånger de senaste åren att vara supporter till detta göteborgska atlet- och idrottssällskap. Ett av de mest klassiska lagen i Sverige är det, hängivna supportrar har de, nog skulle väl GAIS platsa i allsvenskan (så småningom)?

Vier Brillen - Societetsparken, Varberg - 2015-08-02

Vier Brillen – Societetsparken, Varberg – 2015-08-02

Apropå GAIS. Jag passerade Societetsparken den kvällen som Ostindiefararen skulle avsegla från Varberg. Eller segla och segla. Det kanske de inte gjorde, det finns ju motor ombord. Fast jag vet inte, Götheborg kom aldrig iväg så länge jag stod kvar på hamnpiren, jag tror att skeppet lättade ankar 22:30 (i stället för utlovade 20:00) men mer om den saken i ett kommande inlägg. Jag passerade alltså Societetaparken. På scenen stod en gulklädd grupp om sex personer (på bilden syns bara fyra och en kvart av dessa) och en grön-svart halsduk var lindad om halsen på en av dem. De sjöng just då om GAIS och jag tänkte att det går väl inte hem i Varberg, men de var så underfundigt roliga att det gick bra även där (här). Vier Brillen (Fyra Glasögon?) heter gruppen, Hisingens Nationalorkester säger de sig vara, och de består av fyra eller fem eller sex unga (sådär) män från det som med stor välvilja kan klassas som en ö, Hising Island. Apropå GAIS. Men jag var tvungen att gå vidare för att inte missa Ostindiefararens avfärd, vilket jag gjorde.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Vatten, Väder, Veteranbilar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Halländska augustibilder från 2015 med Varbergsvyer …

 1. anjalle3919 skriver:

  Intressant och välskrivet inlägg. Mycket fina bilder. Ser ut som några bilder har väv som bakgrund. Ger en konstnärlig touche.
  Så vitt jag förstår så saknar vattenskotrar, snöskotrar och fyrhjulingar skyddsanordningar, vilket är märkligt med tanke på att det är hårda säkerhetskrav på traktorer, bilar och på mycket annat. Bl.a. krävs snart hjälm för att vuxna skall få framföra cykel.(Vilket är bra).
  När jag köpte min första bil, en ”bubbla”, i början av 1960 så kunde man bara med illa dold avund titta på VW Karmann Ghia. Eftertraktad då, liksom förmodligen nu.
  GAIS hejarklack är högljudd. Minns när dom var i Mellerud och spelade, då ”gungade” hela samhället. Något liknande hördes aldrig när andra lag var på besök.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.