2015-09-01 – Antikrundan på plats i Varberg …

… och abandowest var också där (en stund)

Jan Ribbhagen, antikexpert - inspelning för Antikrundan - Varberg - 2015-09-01

Jan Ribbhagen, antikexpert – inspelning för Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

Antikrundan på plats i Varberg - 2015-09-01

Antikrundan på plats i Varberg – 2015-09-01

Jan Ribbhagen är expert inom området silver, smycken och stenar, antikt, andrahand och nytt och han har medverkat i Antikrundan sedan 1990, således har han stor erfarenhet av att medverka framför TV-kameror. ”Privat” driver han firman Kurt Ribbhagen AB på Birger Jarlsgatan i Stockholm, inte långt från Dramaten. Kurt Ribbhagen AB grundades 1942 av pappa Kurt.

När man tittar på Antikrundan i TV så verkar det som att de nyfikna runtom lyssnar intresserat till vad som sägs mellan experten och den som äger det som värderas, men här i Varberg kunde jag inte uppfatta något samtal, trots att jag stundtals var alldeles intill inspelningsplatsen. Bara mikrofonerna fångade ljudet uppenbarligen.

Uppvärmning av dieselmotor på trampcykel - Antikrundan - 2015-09-01

Uppvärmning av dieselmotor på trampcykel – Antikrundan – 2015-09-01

Magnus Bexhed t.v. och Bo Knutsson

Magnus Bexhed t.v. och Bo Knutsson

På bilden ovan en raritet på två hjul och den är utrustad  med en liten dieselmotor, som behöver värme för att låta sig startas. En blåslampa måste ingå i utrustningen.

På bilden till vänster står Magnus Bexhed och samtalar med Bo Knutsson. Magnus utövar vanligtvis en verksamhet som värderingsman vid Uppsala Auktionskammare. Här i Antikrundan är han allmänt- och konstexpert.

Antikrundan ja, den första omgången spelades in 1988 i Malmö och Helsingör och den gången i samarbete med brittiska BBC. Då medverkade både svenska och engelska experter och värderingen angavs i svenska kronor, danska kronor och i brittiska pund. Programledare från starten fram till 2000 var Jesper Aspegren, sedan tog Ann Lundberg över den rollen. Antikrundan har sänts varje år från starten 1988. Resultatet av inspelningarna denna sommar/höst 2015 kan ses i början av 2016 i SVT1 (och i SVT Play) och då i form av två timmeslånga program från varje ort. Orterna är Uppsala, Järvsjö, Västerås, Lidköping, Varberg och Simrishamn.

Anne Lundberg - programledare sedan 15 år för Antikrundan - Varberg - 2015-09-01

Anne Lundberg – programledare sedan 15 år för Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

Jag brukar ofta titta på de program där Anne Lundberg är programledare, till exempel Antikrundan, men det jag gillat mest är Landgång, speciellt de versioner där det handlar om livet på ett fartyg, inte minst då tillsammans med kocken German Zamudio. German har dock lagt av som TV-idol men ändå: gärna mer Landgång på rullande däck eller allra helst från någonstans i båtens innandömen, köket till exempel (detta trots att jag annars inte orkar titta på de otaliga matprogram som finns i de flesta kanalerna).

Kö till expertbedömning av

Kö till expertbedömning av ”gamla grejor” – Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

1 - DSC_0535 - i RotundanKön var riktigt lång, den formade sig som ett U och startade där den också slutade, vid ingången till Rotundan, den gamla dansbanan i Nöjesparken i Varberg där detta evenemang ägde rum, men även utomhus spelades det delvis in. Det mesta skedde dock inne i Rotundan och där är begränsat med plats, så dit in kom jag inte, eller rättare sagt, jag försökte inte ens.

Rotundan i Nöjesparken - Varberg - 2015-09-01

Rotundan i Nöjesparken – Varberg – 2015-09-01

Andreas Rydén - Antikrundan - Varberg - 2015-09-01

Andreas Rydén – Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

Andreas Rydén är expert vad det gäller konst från 1800- och 1900-talen och nutid. Han har deltagit i Antikrundan sedan 2005. Andreas lämnade nyligen Stockholms Auktionsverk för en tjänst hos Bukowskis.

Bo Knutsson, antikexpert - inspelning för Antikrundan - Varberg - 2015-09-01

Bo Knutsson, antikexpert – inspelning för Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

Bo Knutsson har sin expertis inom området måleri och skulptur, glaskonst och konsthantverk och när han inte är expert i Antikrundan, som han varit sedan 1989, så är han antikvitetshandlare i Vänersborg. Han hinner också med att vara ordförande i CINOA, Internationella Konst- och Antikhandlarföreningen. Han är även initiativtagare till just Antikrundan.

Bo Knutsson, antikexpert - inspelning för Antikrundan - Varberg - 2015-09-01

Bo Knutsson, antikexpert – inspelning för Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

Kö till expertbedömning av

Kö till expertbedömning av ”gamla grejor” – Antikrundan – Varberg – 2015-09-01

De antikexperter som inte finns med här i abandowests blogg får ni i stället titta på när Antikrundan sänds i SVT nästa år.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Familj, Fotoblogg, Halland, Motor, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.