Trädvandal(er), cykelparkerare, brunnen EU-moppe …

… och stubben som återstår av det avbrutna trädet sedan kommunen sågat lite för att det inte skall se så taggigt ut

Östra Vallgatan i Varberg - 2015

Östra Vallgatan i Varberg – 2015

Somebody hates trees!! A tree was planted here last autumn 2014. The night of July 21st it was broken off by vandals and it will be replanted this autumn 2015 at a cost of about SEK 12.000 (EUR 1.200, USD 1.400).”

Jag tror inte att vandalen (eller vandalerna) hatar träd utan att vettet efter midnatt gått ur skallen på marodören (marodörerna) på grund av alkoholförtäring. Kroggatan ligger inte så långt bort, denna plats ligger vid ett av stråken därifrån. Så korkad bör ingen vara i nyktert tillstånd att den som visat sådan bakvänd handlingskraft som här skulle gjort det annat är berusad. Tilltaget ursäktas inte på något vis, idioti är det oavsett vilket.

Östra Vallgatan i Varberg - 2015

Östra Vallgatan i Varberg – 2015

En liten stubbe, nästan en decimeter i diameter, finns kvar i alla fall, tillsågad av Hamn- och gatuförvaltningen i Varberg eller möjligen av marodören själv, det är nog inte så enkelt att bryta av så pass kraftiga träd. Till nämnda förvaltning kan marodören eller marodörerna vända sig för att göra upp om betalning för den skada han/de orsakat och gör det snarast möjligt! Det gäller förresten inte bara detta träd utan fem stycken träd som har förstörts längs Östra Vallgatan inom loppet av ett år. Om det är samma person(er) som har bevisat sin dubiösa dumhet genom att knäcka fem träd (eller såga ned dem) så hamnar notan på tillsammans 60.000 kronor. Det gäller skattepengar.

PS/ När jag passerade platsen i dag (2015-09-10) så var ytterligare två träd kapade. Vet inget om omständigheterna just nu. /DS

Östra Vallgatan i Varberg - 2015

Östra Vallgatan i Varberg – 2015

Där mellan de två små stolparna skulle ett litet träd, eller egentligen ett ganska stort, ha vuxit. Det är inget frö eller någon liten planta som planteras. Den här delen av gatan, cykelbanan och trottoaren byggdes om och blev klar så sent som 2014. Det är inte bara i Varberg som trädvandaler härjar, här är ett annat exempel på sådant oskick.

Cykelparkering - Varberg - 2014

Cykelparkering – Varberg – 2014

Det brukar inte vara så noga med hur man placerar sin cykel då ett ärende skall uträttas, huvudsaken är att cyklisten får sitt ärende uträttat. Den som parkerat den avbildade cykeln är dock ursäktad, han (antar jag) hade stulit tvåhjulingen (såvitt jag förstår) och det var väl skäl nog för att avlägsna sig snabbt från platsen. Fordonet stod därefter ett antal dagar uppställd intill porten innan den försvann (stulen igen?).

Strax utanför Tvååker, Halland - augusti 2015

Strax utanför Tvååker, Halland – augusti 2015

Vad som hänt den här EU-moppen vet jag inte. Jo, den har brunnit, det ser jag ju, men hur har det gått till? Den stod i alla fall på samåkningsparkeringen strax utanför Tvååker i Halland, intill motorvägens (E6) avfart och påfart. Polisen har gjort sitt och de har satt ett plastband på de brunna resterna som bevis för sin närvaro.

Vid Komedianten/Biblioteket - Varberg - 2015-09-07

Vid Komedianten/Biblioteket – Varberg – 2015-09-07

En cykel till. Bara ställ cykeln där du råkar stanna med den för tillfället. På trottoaren utanför biblioteket i Varberg är väl alldeles utmärkt. Kommer en äldre människa med rullator så kan väl hon/han vänta tills en stund tills ditt ditt ärende är avklarat, likaså kan väl ett barnvagnsekipage vänta en stund, bara du får klara av det du skall göra först. Kommunen har förresten lagt stora släta markstenar i mitten för att underlätta för rullatorer, barnvagnar och rullstolar att komma fram, det är annars ganska skakigt med vanliga gatstenar. Flytta cykeln!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.