En samling porträtt – bilder på dem jag känner eller …

… inte känner eller som jag kanske känner till

1 - Fotografi - Pia - drax

Först en bild på Pia, en vän som var en korsning mellan drever och tax, vilket vi kallade drax. Hon var en väldigt go’ hund, mot oss och mot dem hon kände, vill säga. Främlingar tolererade hon inte, inte så länge de var främlingar men sen om de visade sig ingå i bekantskapsgruppen så gick det bra med dem också. ”Kommer kallad men ej strax, ty född till slav är ingen tax (drax).” Det är en devis som jag lärde mej på 70-talet, det var också då som Pia ingick i familjen.

Wheels & Wings - Varberg - 2011

Wheels & Wings – Varberg – 2011

Ett snap shot från Wheels & Wings cruising i Varberg 2011 och en, faktiskt, ganska snygg tatuering. Tatuering är annars ingen konstform jag kan påstå att jag uppskattar.

Elma - Varberg - 2015

Elma – Varberg – 2015

Elma är ex-sambo till en god vän till mej, dessa två är fortfarande goda vänner.

Tony - 1970

Tony – 1970

Tony från Dublin, då bosatt i Sverige, en kompis från åren runt 1970. Innan jag fotograferade ovanstående bild hade han full tandrad, efter fotograferingen var smilet fortfarande oförändrat vad det gäller tänder, men när jag framkallade bilden såg jag att det fattades två framtänder. Han hade inte sagt något innan, men när jag träffade honom nästa gång undrade han om jag märkt något på bilden? Jodå, det hade jag ju gjort, och då berättade han att han, som den irländare har var, hade förlorat dessa tänder i ett slagsmål, det var tydligen inte så ovanligt på Irland (då i alla fall). Tandläkaren hade satt fast dem igen men nu var de fällbara på något vis (gångjärn?). Kanske en gardering inför nästa bråk, jag vet inte. Ett utomordentligt trevlig kille var det emellertid, han var möbelsnickare och han tillverkade en väldigt praktisk bokhylla år oss.

Mirjam - 2011

Mirjam – 2011

Mirjam läser om hur Mimmi får en farfar.

Molly, Nina och Molly - 2010 - (fast det finns bara en Molly)

Molly, Nina och Molly – 2010 – (fast det finns bara en Molly)

Molly finns bara i en upplaga, här har det råkat bli två. Farmor sitter i mitten, alla två/tre ser riktigt glada ut och det tilltalar den som fotograferar.

Morgan Karlsson - Falkenbergs Motorbana - 2015-07-11

Morgan Karlsson – Falkenbergs Motorbana – 2015-07-11

Morgan Karlsson, som här visar upp ett pokeransikte, är TV-kändis från Kanal 5 i serien om varuhuset Gekås i Ullared och från en annan serie som heter ”En stark äventyrsresa med Morgan och Ola-Conny” och kanske också från fler äventyr. Jag hittade honom tillsammans med Ola-Conny Wallgren på Falkenbergs Motorbana i somras, de stod vid varsitt litet bord i en sektion för WestCoast Racing. De hade skrivit autografer och de verkade ganska utpumpade båda två, så det hade kanske varit många som ville träffa dem.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fotoblogg, Photo blog, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.