Oktober 2015 – Internationell kattutställning i Varberg …

… en jam-session med massor av klös och spetsiga hattar

Kattutställning - Sparbankshallen, Varberg - 2015-10-18 - (bearbetad bild)

Kattutställning – Sparbankshallen, Varberg – 2015-10-18 – (bearbetad bild)

WCFFHK symbolbildJag hade inte tillfälle att vara på plats på lördagen utan anlände till de pälsklädda fyrbeningarna på söndagen i stället och då tyckte jag att det var det lite lugnare är vad det brukar vara under lördagen, den första av helgens två utställningsdagar. Sådär 160 katter på söndagen i stället för de omkring 200 som fanns på plats under lördagen och lite fler tomma ytor på borden där burarna placeras. Brittisk-katt-special var det denna helg liksom en annan liten tävling i tävlingen inom ramen för stundande Halloween. 1 - DSC_0763 kopieraBästa utstyrsel inom detta tema skulle premieras, vilket framgick med all tydlighet vad det gäller klädsel på en del katter och en del (kvinnliga) utställare och på hur ett antal kattburar var dekorerade med skelett och liknande. Balinesen Rolf⇓ brydde sig inte det minsta om skelett eller eventuella spöken runtom hans bur, han var coolt avslappnad.

Perserhanen Persnose Randall vilar tryggt i sin bur 2015-10-18

Balinesen Rolf vilar tryggt i sin bur 2015-10-18

Jag har lite problem med att hålla ordning på katter och burar ibland, det blev alldeles fel med texten till ovanstående bild så jag har fått hjälp av Elisabeth Fridlund och Anneke Fasting, jag lägger deras kommentarer här: ”Åååå tack för ett kanonreportage. Bara en liten sak. Bilden på Halloweenburen är Anneke Fastings och de har ingen perser. Kan inte vara lätt att hålla isär allt. Så roligt att du kunde använda en av mina bilder och att du länkar tillbaka. Elisabeth Fridlund.” Anneke svarar så här: ”Fint at du oppklarte det Elisabeth. Han heter Rolf og er en blåmasket Balines.”

Jag tackar för hjälpen och hoppas jag la in texten rätt här ovan. Jag uppskattar verkligen att få kommentarer om det som blivit lite fel, med hjälp att ändra, och jag uppskattar förstås andra kommentarer också.

El Mar Del Blue Ocean Bafyra*PL - Kattutställning, Varberg - 2015-10-18

El Mar Del Blue Ocean Bafyra*PL – Kattutställning, Varberg – 2015-10-18

El Mar Del Blue Ocean Bafyra*PL är en blåmaskad-vit bicolour Ragdoll-hankatt som härstammar från Polen. Han är född i februari 2014 och har Gabriela CZ som mamma och GIC Pablo Dorwi*PL som pappa. Ägare är Ulrika Kling.

Soya (Lizpaws Frida Wallberg), 14 veckor - Sparbankshallen, Varberg - 2015-10-18

Soya (LizPaw’s Frida Wallberg), 14 veckor – Sparbankshallen, Varberg – 2015-10-18

Soya är inte så gammal, 14 veckor bara, så omvärlden kan vara ganska omtumlande för detta brittiskt chokladfärgade korthår med begränsade erfarenheter av livet. Soya, eller LizPaw’s Frida Walberg (LizPaw’s), beskrivs av ägaren Diddi Sjöstrand på det här sättet: ”En brittisk korthårsflicka i solid choklad- jag som alltid tjatat om den där förbaskade dröm-katten som skulle vara färgad som varm och smält choklad”. Mamma til Soya är IC Tawalli’s Ricki Lake och pappa är SE*EmVipi Shaquille O’Neil.

Och, gissa vem som på söndagseftermiddagen fick tillfälle att uttrycka följande? :

Siv, min lilla tant Siv som flera sagt inte är duglig för utställning gav idag alla tassen och gick och blev Best In Show. Det som alla alltid kämpar för. Det folk går igenom eld för att uppleva en endaste gång”.

Dante Sjöstrand med vinnarkatten Siv - Varberg - 2015-10-18

Dante Sjöstrand med vinnarkatten Siv – Varberg – 2015-10-18

Marsupilami

Marsupilami

Jo, det var Diddi som uttryckte sig så och det var hennes svartspräckliga hona, det brittiska korthåret, Ch S*Marsupilami’s Siv of Tigerlily, Siv alltså, som blev bästa katt i tävlingen, BEST IN SHOW. Grattis säger vi förstås! (Såklart missade jag att fotografera Siv och jag hade gått hem innan tävlingsdagen var avslutad så jag fick inte se alla glädjetårar, det var alls ingen god tajming). Jag kunde i alla fall låna en bild, fotograferad av Elisabeth Fridlund, där Diddis brorsa Dante poserar med succékatten Siv. Mamman (till Siv, som är född i juni 2009) heter S*British Dream’s Four Roses och pappan Ch S*Marsupilami’s Prince Charmont.

Linn har sminkat sig med Halloween som tema - Varberg - 2015-10-18

Linn har sminkat sig med Halloween som tema – Varberg – 2015-10-18

Linn, som bor i Skaraborg, hade anammat Hallowentemat men gjorde inga försök att skrämmas för den skull. Jag fick en god stunds samtal med hennes mamma och det visade sig att vi hade en del gemensamma geografiska beröringspunkter i trakterna av triangeln Falköping, Skara och Skövde och det var väldigt trevligt och roligt att prata med henne om dessa delar av Västergötland.

Mamma Viveca skriver snällt om bloggen och vidare: ”Tack också för trevligt samtal om Broddetorp, Katrineholm mm – lite otippat 🙂 Må så gott.” Tack detsamma säger jag!

2015 års Hallowen-katt - Kattutställning, Varberg - 2015-10-18

2015 års Hallowen-katt – Kattutställning, Varberg – 2015-10-18

Sally vann pris som 2015 års Halloweenkatt, i hård konkurrens skall sägas, men hon var oberörd av detta och vilade lugnt på ägaren Annika Ljungs högerarm, på gränsen till att somna. Sally är ett Brittiskt långhår, också ett tema för tävlingen, brittiskt alltså, och hon heter egentligen Åkersborgs Color Fur You. Pappan heter Brilliants Wesselton och mamman heter Empire’s Venus de Milo. Sally är född i augusti 2012.

Kattutställning, Varberg - 2015-10-18

Kattutställning, Varberg – 2015-10-18

Anneke Fastings ettåriga huskatt Tuppen bjöd motstånd och utmanade Sally om titeln 2015 års Halloween-katt.  Eftersom jag inte hittar honom i programbladet så tror jag att han var på plats i första hand för att se och lära.

Ja, så skrev jag men det var ju förargligt nog inte helt rätt. ”Tuppen er en liten frøken og ble Bis huskatt på lørdag”, skriver Anneke Fasting, så då vill jag passa på att gratulera både Tuppen och Anneke till den framgången. Jag uppskattar också, som jag skrev tidigare, att få en kommentar om något blivit fel.

Maud Dickson, "Bästa Häxa" - Sparbankshallen, Varberg - 2015-10-18

Maud Dickson, ”Bästa Häxa” – Sparbankshallen, Varberg – 2015-10-18

Just det, ”Bästa Häxa”, det säger Maud Dickson själv att hon blev i kategorin bäst utklädda kvinna under temat Halloween. Bästa häxa skulle jag själv inte säga, den mest elegant klädda damen under nämnda tema stämmer bättre. Vad det gäller bäst utklädda herrar så var antalet deltagare begränsat. Claus Fasting vann priset i den klassen.

Kattutställning, Varberg - 2015-10-18

Bobby kopplar av – Kattutställning, Varberg – 2015-10-18

Här har jag totalt missat namnet på denna grå (blå?) katt, som kan vara en Scottish Fold korthår, men jag vet alltså inte. Hur som helst så har den en väldigt avslappnad viloställning och det var inte minst den som lockade mej att avbilda.

Namnproblemet är nu löst. Stort tack till Annika Ljung som i en kommentar nedan (efter blogginlägget) skriver så här: ”Den blå katten som ligger helt avslappnad i buren är mycket riktigt en Scottish fold hane, kallas Bobby. Han blev bästa vuxna totalt på lördagen, alltså top tre av alla närvarande katter. Söndagsnamnet är Måne Blomstens Heike och han är uppfödd i Norge. Ägs av Julia Ekelöf i Varberg.” Grattis Bobby och Julia! Och Bobby är ungefär ett år gammal, ser jag i programhäftet.

Annika tillägger: ”Onödigt vetande är att Sallys dotter Epiphany’s Eureka och Bobby är inplanerade att bli föräldrar till början av sommaren.:)” Det tycker jag var en trevlig vinkling och Sally är alltså Hallowen-katten på bild några skrollsnäpp här ovanför.

Domare denna helg var fem kvinnor: Sally Tokens, England; Åsa Broing, Sverige; Mary-Lise De Landtsheer, Belgien; Erika László, Ungern och Corinne Grognet-Michaux, Belgien.

Kattutställning, Varberg - 2015-10-18

Kattutställning, Varberg – 2015-10-18

Jag plankar till slut en text från FHK:s vice ordförande, och utställningskommissarie denna helg, Annki Nilsson: ”ännu en gång har vi fått ett tackmail ifrån en av domarna. Känn er stolta alla utställareHello, I would like to thank you for this nice week-end in your show, to see the big emotion of your breeders during the best in show was a real pleasure. Nice peoples, nice cats, nice hotel. Sincerely Michaux Corinne.” Som varbergsbo så är det förstås också glädjande att utställningsdomaren Corinne Grognet-Michaux från Belgien uppenbarligen uppskattade boendet i Varberg och att det inte bara är dåligt sommarväder och badstränder som lockar människor till Varberg.

Internationell Kattutställning - Sparbankshallen, Varberg - 2015-10-18

Internationell Kattutställning – Sparbankshallen, Varberg – 2015-10-18

Hittar ni felaktigheter eller har ni kompletterande uppgifter, v.g. skriv några rader i fältet för kommentarer efter själva blogginlägget.

Återkommer med ytterligare ett inslag från denna kattutställning.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Fotoblogg, Halland, Höst, Katt, Katter, Photo blog, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Oktober 2015 – Internationell kattutställning i Varberg …

 1. Roligt att kunna vara till hjälp

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Kattutställning, 2015-10-17 – 2015-10-18 | Aina

 3. D. skriver:

  Som vanligt lika roligt att läsa dina inlägg. Underbar läsning efter timmar av renovering. Längtar spänt på fortsättningen. Tack också för kanonfin bild på min lilla böna! Kramar

  Gillad av 1 person

 4. Hej, ett jättefint reportage med mycket vackra bilder. Extra kul för mig som inte var där. Tyvärr fick jag ställa in med kort varsel. Vi träffades för ett år sedan när du tog flera bilder på Fisolo som inte var så intresserad. Hälsningar Ann-Charlotte

  Gillad av 1 person

 5. Annika Ljung skriver:

  Så otroligt roligt att få läsa om utställningen, och att min sömniga Sally blev omnämnd.
  Den blå katten som ligger helt avslappnad i buren är mycket riktigt en Scottish fold hane, kallas Bobby. Han blev bästa vuxna totalt på lördagen, alltså top tre av alla närvarande katter. Söndagsnamnet är Måne Blomstens Heike och han är uppfödd i Norge. Ägs av Julia Ekelöf i Varberg.
  Onödigt vetande är att Sallys dotter Epiphany’s Eureka och Bobby är inplanerade att bli föräldrar till början av sommaren. 🙂

  Gillad av 1 person

 6. Viveca Ternström skriver:

  Hej och tack för trevligt reportage om vår härliga kattutställning.
  Fin blogg – har du!
  Tack också för trevligt samtal om Broddetorp, Katrineholm mm – lite otippat 🙂
  Må så gott

  Gillad av 1 person

 7. Så härligt att få återuppleva utställningen igen genom dina ord och bilder! Tack!! ❤️🐈👍

  Gillad av 1 person

 8. Åååå tack för ett kanonreportage. Bara en liten sak. Bilden på Halloweenburen är Anneke Fastings och de har ingen perser. Kan inte vara lätt att hålla isär allt. Så roligt att du kunde använda en av mina bilder och att du länkar tillbaka.
  Det var så trevligt att, äntligen, få träffa dig och inte bara hör om dig av Diddi

  Gillad av 1 person

  • Anneke Fasting skriver:

   Fint at du oppklarte det Elisabeth. Han heter Rolf og er en blåmasket Balines. Tuppen er en liten frøken og ble Bis huskatt på lørdag. Anneke Fasting

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.