Guldsmedsaffär rånad i centrala Varberg …

… och kameler på stan i väntan på statistroller i julspel

Rån mot guldsmedsbutik - centrala Varberg - 2015-12-21

Rån mot guldsmedsbutik – centrala Varberg – 2015-12-21

abandowest är ju nästan aldrig först med nyheter, så ej heller denna gång. Klockan halv elva på måndagsförmiddagen (21/12 2015) rånades Victorins Guld i centrala Varberg av två maskerade män, en av dem höll något pistolliknande i handen. De flydde sedan, efter förrättat ärende i butiken, per cykel men tappade en del av stöldgodset, som var guldföremål inklusive de brickor som dessa föremål legat placerade på och som sedan lagts i medhavda väskor. Svårt att cykla med, antar jag, det kan ju vara tillräckligt krångligt att cykla med matvarukassar på styret.

Rån mot guldsmedsbutik - centrala Varberg - 2015-12-21

Rån mot guldsmedsbutik – centrala Varberg – 2015-12-21

Bilar noterades köra fort och vårdslöst i stan, enligt en uppgift bland annat utan att stanna vid rödljus i stans enda ljusreglerade trafikkorsning, och dessa bilar antogs ha koppling till brottet och det var inte svårt att antaga att närbelägna motorvägen E6 var målet för fordonen.

Jag var ute och handlade vid den aktuella tidpunkten men några hundra meter från området för rånet och märkte aldrig något av det som inträffat. När jag var hemma igen och stod vid spisen (kokandes morotssoppa) hörde jag ett smattrande läte som kom och gick så att säga men kopplade inte direkt ihop ljudet med en helikopter, vilket det var. Polisens. I väntan på att soppan skulle koka färdigt loggade jag in på lokaltidningen och läste om händelsen. Eftersom platsen inte ligger så långt bort så stängde jag, efter en stunds tvekan om jag skulle gå ut eller ej, av spisplattan och gick till korsningen Norrgatan – Kungsgatan och kunde ta några bilder. Inga bovar där men däremot ett gäng poliser och en ”målad” polisbil.

Rån mot guldsmedsbutik - centrala Varberg - 2015-12-21

Rån mot guldsmedsbutik – centrala Varberg – 2015-12-21

Enligt dagens (22/12) lokaltidning så har fem män anhållits misstänkta för att ha varit inblandade i gårdagens rån mot guldsmedsbutiken i Varberg. De färdades i två bilar, som stoppades norr om Halmstad, uppenbarligen på väg mot Landskrona där männen är hemmahörande. De är kända av polisen sedan tidigare. Enligt lokalavisan 23/12 så är männen nu också häktade. Varför de misstänkta rånarna skulle ha gjort sig besväret att färdas de nästan 20 milen just till Varberg är ännu så länge oklart.

Detta var ett av alla de brott som begås runtom i landet varje dag men som märks lite extra om det inträffar på ens egen hemmaplan. Skall kanske tilläggas att ingen person kom till skada under rånet, utom möjligen en av rånarna, som cyklade omkull med sitt byte och därvid tappade väskan, oklart om han hade någon mer rånbyte med sig.

Så här i efterhand kan meddelas att de misstänkta rånarna efter rättegång släpptes fria, bevisläget ansågs inte starkt nog.

Kamel på decemberbete - Varberg - 2015-12-17

Kamel på decemberbete – Varberg – 2015-12-17

Jag måste medge att jag studsade till när jag passerade den här tvåpuckliga filuren som stod och betraktade husfasaderna bakom kyrkan intill torget i Varberg. En kamel där hade jag inte förväntat mej. Jag tror att han eller hon tittade lite extra på det populära caféet Mignon som syns strax bakom aktern på kamelen.

Kamel på decemberbete - Varberg - 2015-12-17

Kamel på decemberbete – Varberg – 2015-12-17

Det var faktiskt två kameler i den lilla tillfälliga inhägnaden. Om det är kamel 1 eller 2 som matas på bilden ovan vet jag inte men de var i alla fall i Varberg i tjänsteärende, de skulle uppträda vid den ”levande julkrubban” som arrangerades med några föreställningar under den här dagen och kvällen.

Herrens ängel överbringar ett budskap - Varberg - 2015-12-17

Herrens ängel överbringar ett budskap – Varberg – 2015-12-17

Här intill Akamedibokhandeln och i detta julspel satt några herdar och vaktade sin hjord. I samma trakt fanns Josef, tillsammans med sin trolovade Maria. På grund av kejsar Augustus förordning att hela världen skulle skattskrivas hade Maria och Josef kommit från Nasaret till Betlehem för att ombesörja den saken. Maria väntade barn och hon födde sin son i Betlehem, lindade sonen och lade honom i en krubba, det fanns inte plats för dem i härbärget.

Enligt julevangeliet hände följande: herdarna såg plötsligt framför sig Herrens ängel och de blev rädda. Ängeln sade dock till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.”

Krubban låg i detta fall, i detta julspel, helt nära herdarna, vid Varbergs torg, intill kyrkan.

Trafik på vägen norrut från Varberg - ca klockan 15:15 - 2015-12-22

Trafik på vägen norrut från Varberg – ca klockan 15:15 – 2015-12-22

Det var årets mörkaste (kortaste) dag och dagen var extra mörk, inte minst klockan kvart över tre ungefär på eftermiddagen, eftersom det var helmulet och eftersom det dessutom regnade. Julmysväder?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Djur, Fordon, Fotoblogg, Halland, Kyrkogård, Photo blog, Trafik, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.