Ögonblick och tänkvärdheter …

… på plan mark och ibland med blicken riktad uppåt – Halland – augusti 2015

Östra Långgatan - Varberg - augusti 2015

Östra Långgatan – Varberg – augusti 2015

Förbud mot infart med fordon-skyltSpatserande i Varberg Östra Långgatans trottoar i sydlig riktning befinner sig denna toppiga yngre herre, utan att behöva bekymra sig om alla röd-gula ”förbud mot infart med fordon”-skyltar. (Förbud att passera märket gäller för alla slags fordon. Skyltarna finns normalt på enkelriktade vägar eller på olika former av vägar där trafiken enbart får gå i en riktning. Så det så).

Engelbrektsgatan - Varberg - augusti 2015

Engelbrektsgatan – Varberg – augusti 2015

Komedianten från annan vinkel - 2015-12-10

Komedianten från annan vinkel – 2015-12-10

View – Utsikten ovan, tvärs över Engelbrektsgatan mot kulturhuset Komedianten med biblioteket, är väl relativt sevärd men kanske inte direkt anslående. Komedianten ser man inte alls på bilden vilket man gör i verkligheten, asfalt ser man däremot, men kanske är en Utsikt-markering som påminnelse om att titta åt rätt håll på sin plats. Man bör titta åt höger och åt vänster, det är tät trafik på gatan, inte minst med lokala bussar.

Himlen ovanför Varberg - augusti 2015

Himlen ovanför Varberg – augusti 2015

Opening weekend, signs in the sky – Tecken i skyn, inte minst för alla dem som befann sig på torget i Varberg den här dagen. Över torget, den sommartid väldigt välbesökta marknadsplatsen, där ovanför denna plats svävade dessa tecken under den lagom molniga himlen. (abandowest-tecknen svävade inte på riktigt, det får dock medges). Volvo V60 CC (Cross Country) var det som svävade.

Kyrkogatan - Varberg - augusti 2015

Kyrkogatan – Varberg – augusti 2015

Heja GAIS! Supportrar på väg mot Påskbergsvallen för möte i Superettan med Varbergs BoIS. Det hela gick lugnt till väga (på gatan menar jag, fast det var högljutt) men så var gruppen också eskorterad av polis. Kanske hade de skött sig också utan polis, jag tror det. Gruppen var betydligt större än den som syns på den här bilden.

Parkeringen vid Stålboms - Falkenberg - augusti 2015

Parkeringen vid Stålboms – Falkenberg – augusti 2015

Do not judge someone unheard – Även en felparkerare skall ha en chans, det är nog tanken här vid parkeringen i närheten av det populära caféet Stålboms. Denna parkering är en av få avgiftsbefriade parkeringar i eller i närheten av Falkenbergs centrala delar. Å andra sidan så är denna grusbelagda plats i ett eländigt skick med gropar djupa, och ofta vattenfyllda, som vore de kommunalt grävda.

Insändare i Hallands Nyheter i november: Upprustning av Läroverksgatan och ny rondell vid Herting. Jättebra. Det tackar vi för. Men det finns två parkeringsplatser som verkligen behöver rustas upp. Det är dels parkeringen vid Stålboms, dels Klitterbadets parkering. De används flitigt men de är gropiga och vid regn väldigt våta och leriga. Asfalt där och markerade platser vore önskvärt.” / Monika

Måns utsåld vid Stålboms - Falkenberg - augusti 2015

Måns utsåld vid Stålboms – Falkenberg – augusti 2015

Den slutsålde hjälten Måns tyckte, läste jag någonstans, att den lilla scenen i caféträdgården vid Stålboms i Falkenberg toppade listan över trevliga platser att uppträda på under The Heroes Tour och kanske gällde det i jämförelse även med andra av hans scenaktiviteter.

Scenen vid Stålboms - 2015-12-05

Scenen vid Stålboms – 2015-12-05

Begränsad yta med begränsad publik och familjärt var det vid Stålboms, åtminstone vad det gäller betalande åskådare. Utanför staketen mot Stålboms-trädgården fanns det utrymme, trottoarplats, att stå på för att åtminstone lyssna (gratis) till Zelmerlöw, kanske även se, och det gällde förstås även för Daniel Lemmas föreställning en månad tidigare.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Artister, Bildblogg, Bilder, Fotoblogg, Halland, Höst, Kändisar, Musik, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.