Zimba, hittekatten som fick ett bra hem …

… och som fann tryggheten till slut

Zimba i hemmiljö - 2016-01-02

Zimba i hemmiljö – 2016-01-02

Zimba, som då inte hade fått detta namn ännu, var för fem år sedan en skygg och rädd katt som av någon anledning hade hamnat på gården till den fastighet där bland andra jag bor. Han var oerhört skygg och vägrade närma sig någon, bilden nedan är fotograferad av Karen med hjälp av telefunktionen på ett zoom-objektiv. Möjligen hade han liftat i motorrummet till en bil och klivit av när denna bil stannat på gården eller på gatan utanför. Det hade sedan nämligen hänt att katten några gånger upptäckts just i motorrummet, eller när han hoppat ur detta, på någon av de bilar som fanns parkerade i anslutning till huset. Kanske en liftare.

Den skygga katten på gården - 2010-04-09

Den skygga katten på gården – 2010-04-09

Zimba hamnade i alla fall till slut i en lägenhet inte så långt borta från den innergård där den hade vistats en tid, hos en kvinna som inget mer önskade än att bli kattmamma, och Zimba fick ett hem att trivas i efter tiden av otrygghet. Zimba var förresten ett namnförslag från ett barnbarn till kattmatte. Zimbas ålder vid den tiden uppskattades vara ungefär ett år.

Zimba i hemmiljö - 2016-01-02

Zimba i hemmiljö – 2016-01-02

Jag hade träffat Zimbas matte på stan ibland, vi har jobbat på samma arbetsplats, och på något sätt kom vi att prata om katter och upptäckte då att vi berättade om samma katt. Nu när katten vistats nästan fem år hos arbetskamraten blev det tillfälle att hälsa på hemma hos Zimba, jag tillsammans med sonen som var på jul- och nyårsbesök hos pappsen. Zimba var förstås en helt annan katt (frånsett att det är samma katt) jämfört med det tidigare besvärliga livet och var avspänd och i mycket gott fysiskt skick. En aning reserverad mot främmande personer dock, på grund av erfarenheter från uppväxten kan man förmoda, men pigg och lite leklysten.

Zimba i hemmiljö - 2016-01-02

Zimba i hemmiljö – 2016-01-02

Jag vet inte, och kattmatte vet inte heller, vad det är för ras på Zimba, kanske någon som läser detta kan svara på den saken? En kraftfull och vacker katt är det i alla fall, med aningen korta ben (tycker jag i alla fall), lugn är den och som sagt lite reserverad till sin läggning.

Zimba i hemmiljö – 2016-01-02

Ytterligare en bild på Zimba finns om du klickar på denna länk (eventuellt får du skrolla för att se bilden).

Zimba i hemmiljö - 2016-01-02

Zimba i hemmiljö – 2016-01-02

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Djur, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Halland, Katt, Katter, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.