Blandad konfekt i form av bilder från platser …

… i Falkenberg, Varberg och Härryda kommuner

Vid parkerinsgplats - Morups Tånge - Falkenberg - 2016-02-06

Vid parkerinsgplats – Morups Tånge – Falkenberg – 2016-02-06

Close the gate! Tillträde förbjudet för kreatur i form av svart- och vitbrokig låglandsboskap. Eventuellt övrig ras kommer väl ändå inte in ifall grinden är stängd. Området som skall vara stängt (under betestid) är en inhägnad parkeringsplats vid Morup Tånge Fyr norr om Falkenberg i Hallands Län. 

Morups Tånge Fyr - Falkenberg - 2016-02-06

Morups Tånge Fyr – Falkenberg – 2016-02-06

Morups Tånge FyrsällskapSjälva fyren ägs av Sjöfartsverket men Morups Tånge Fyrsällskap har visningsrätt för den och sällskapet har också en dialog med verket när det gäller nödvändiga renoveringar. På sin Facebook-sida skriver sällskapet (23 och 24 januari 2016) att de snart är klara med tomten och fastigheten och att de tror att Falkenbergs kommunstyrelse tar ett beslut om ett köp av tomten/fastigheten i februari eller mars. ”Detta har tagit mycket tid för styrelsen, nu får vi ägna oss åt själva fyren. Så en uppfräschning blir det förr eller senare”.

Föreningen Morups Tånge Fyrsällskap bildades den 21 november 2012 vid ett möte i Glommens Samlingslokal (tidigare Glommens Bygdegård). Föreningen skall arbeta för fyrens bevarande enligt de regler som gäller för denna typ av byggnad. Föreningen har även för avsikt att förvalta fyrplatsen så att den blir ett utflyktsmål av hög klass.

Kustvägen söderut mot Falkenberg - 2016-02-02

Kustvägen söderut mot Falkenberg – 2016-02-02

Allt ljus på detta hus som ligger intill den lilla vackra kustvägen som löper fram i det platta jordbrukslandskapet mellan Morup och Falkenberg.

Brist på utrymme - Varberg - 2016-02-06

Brist på utrymme – Varberg – 2016-02-06

Det här lilla huset är satt på undantag så att säga. En stor byggnadskran står placerad på trottoaren alldeles framför fasaden och snyggare utsikt kan man verkligen ha. Inte för att kranstativet lär stjälpa men det känns som att kranen skapar en otrygghetskänsla.

Kvarnen vid området där Lagerlunds gård låg - Varbergs södra del - omkring 1950

Kvarnen vid området där Lagerlunds gård låg – Varbergs södra del – omkring 1950

Så här såg området ut för sådär 65 år sedan. Kvarnen ligger kvar men gården Lagerlund, som en gång låg där, finns inte mer. Byggkranen nedan står (i tanken) på ovanstående s/v bilds vänstra sida, bortom det vita huset (rivet nu) som skymtar bakom trädet. Kvarnen var i drift mellan åren 1885-1945 och är i dag, såvitt jag vet, inredd för att bo i.

Karlsson & Dahl Glasmästeri AB fanns vid gården Lagerlund i Varberg från 1964 till 1971

Karlsson & Dahl Glasmästeri AB fanns vid gården Lagerlund i Varberg från 1964 till 1971

Karlsson & Dahl Glasmästeri AB finns i dag på Södra vägen i Varberg men startade 1964 sin verksamhet i en lada just på gården Lagerlund, som låg bara några hundra meter från de lokaler där glasmästeriet har sin verksamhet i dag. Bilden är hämtad från företagets hemsida.

Brist på utrymme - Varberg - 2016-02-06

Brist på utrymme – Varberg – 2016-02-06

Jan Myrdal i falsk port - Hotell Gästis - 2015-12-13

Jan Myrdal i falsk port – Hotell Gästis – 2015-12-13

Jan Myrdal. Skriftställare, skribent och debattör benämns han på informationssidorna om man googlar på namnet. Partilös kommunist lär han vara och kompis med Lasse Diding, som äger detta hotell, Hotell Gästis. Målningen har funnits länge på den gamla entrén mitt på fasaden till hotellbyggnaden men det är bara Myrdal som har kunnat öppna dörren, den finns inte längre i verkligheten. Färgen har flagnat på målningen, lite synd, för vad man än tycker om Myrdal och kommunism så är själva målningen ett blickfång när man passerar förbi.

Önsketrädet - Landvetters flygplats, Göteborg - 2015-12-23

Önsketrädet – Landvetters flygplats, Göteborg – 2015-12-23

1 - Landvetter”I hope that my father will come out soon”. Först trodde jag att pappa kanske satt inburad men jag kom sedan på att han nog i stället väntade vid bagagebanden här på flygplatsen och ganska snart skulle uppenbara sig för den väntande författaren till dessa rader.

Önsketrädet - Landvetters flygplats, Göteborg - 2015-12-23

Önsketrädet – Landvetters flygplats, Göteborg – 2015-12-23

Önsketrädet på Landvetters flygplats dagen innan julafton 2015.

Önsketrädet - Landvetters flygplats, Göteborg - 2015-12-23

Önsketrädet – Landvetters flygplats, Göteborg – 2015-12-23

”… That Dad’s cancer will never return + that we go for a lot of trips in Dad’s boat”. Jag hoppas också att den här pappan och alla andra pappor slipper cancer liksom jag önskar att sjukdomen cancer helt skulle kunna utrotas. Min fru dog av cancer, jag vet hur den drabbar både den som är sjuk och dem som finns nära.

Önsketrädet - Landvetters flygplats, Göteborg - 2015-12-23

Önsketrädet – Landvetters flygplats, Göteborg – 2015-12-23

”I wish for a good gym teacher”. ”Jag önskar att det kommer en snäll gympalärare”.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Falkenberg, Fotoblogg, Halland, Photo blog, Uncategorized, Varberg, Väder, Vinter och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Blandad konfekt i form av bilder från platser …

  1. Ia skriver:

    Beklagar! Vet också.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.