Ett urval bilder från Varberg, Amsterdam och Bryssel …

... med gitarrtest, udda utstyrsel, gammal gubbe på rygg, torgflanörer och balkongvilare

Martin, King Melodies - Pride - Varberg - 2015

Martin, King Melodies – Pride – Varberg – 2015

Jag hade fotat lite under förra årets (2015) Pride-parad i Varberg och gick igenom Societetsparken på vägen hem. Några musiker soundcheckade (eller vad gjorde de annars?) på scenen i parken före en spelning, som skulle ske senare på dagen. Varbergsgruppen King Melodies var det som skulle uppträda och jag tror att den skäggige som testar gitarren heter Martin Bäcklin och han är väl den som är frontgubbe i bandet, tillika sångare och låtskrivare dessutom.

Möte vid Västra Vallgatan - Varberg - februari, 2015

Möte vid Västra Vallgatan – Varberg – februari, 2015

En flanör av det lite udda slaget. Jag har ingen aning om hur agendan såg ut denna dag för den här fläckiga varmt overallklädda figuren, men det verkade inte alls ha något med reklam eller dylikt att göra. Det var för tidigt på dagen för att den svart- och vitmönstrade skulle vara på väg till maskerad. Heller ingen vardagsklädsel, för då skulle jag nog ha sett honom (henne?) både före och efter det här tillfället. Den fläckige kanske skulle på bio, biografen ligger strax framför på hans (hennes) högra sida, systembolaget är beläget strax bortom, men där gick väl gränsen?

Old Guys Rule - Varberg - juni 2015

Old Guys Rule – Varberg – juni 2015

Gamla gubbar regerar, åtminstone över sina motorcyklar, de som har sådana, (fast ibland går det överstyr med cykeln). Frasen ”Old Guys Rule” är tydligen ett registrerat varumärke, det upptäckte jag när jag letade runt, det går att köpa tröjor av olika slag och kepsar och säkert annat också. Det började visst i Kalifornien med att en son (som själv var proffs-surfare) tyckte att farsan också var en hejare på att surfa. ”Gee – old guys rule”. Så satte han uttrycket på tryck på en bildekal och sedan på tröjor och sålde, och så vips.

Grand Place, Bryssel - augusti 2009

Grand’Place, Bryssel – augusti 2009

Bryssels flagga

Bryssels flagga

Om man pekar med hela handen så kommer man förmodligen dit man har tänkt sig. Grand’Place i Bryssel, där bilden är fotograferad, är ett öppet torg som erbjuder väldigt vackra byggnader runtom men dessa vackra hus synes som synes inte på ovanstående bild. Bryssel är Belgiens huvudstad och de facto även Europas (Europeiska Unionens) huvudstad.

Grand'Place i Bryssel - augusti 2009

Grand’Place i Bryssel – augusti 2009

Amsterdam - augisti 2009

Amsterdam – augisti 2009

Amsterdams flagga

Amsterdams flagga

Beträffande Kiki’s kalsonger i fönstret: jag är osäker på om Kiki’s art har med KIKI Art att göra, det finns nämligen en Facebook-sida som heter KIKI Art och som presenterar färgrik konst. Råkar måhända bara vara sammanfallande vad namnen beträffar. Kanske är det bara kallingar som ingår i Kiki’s arts konst?

Amsterdam Centraal, öppnat 1889 - augusti 2009

Amsterdam Centraal, öppnat 1889 – fotograferat  i augusti 2009

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Fotoblogg, Halland, Holland, Järnväg, Motorcykel, Motorcyklar, Musik, Nederländerna, Photo blog, Uncategorized, Vatten och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.