En blandad kompott med bilder på djur …

… och människor, en staty på hjul och en gränsbro

Brittiskt korthår, choklad - Lizpaws Frida Wallberg - Kattutställning i Varberg - oktober 2015

Brittiskt korthår, choklad – Lizpaws Frida Wallberg – Kattutställning i Varberg – oktober 2015

Lizpaws Frida Wallberg var inte så gammal här, då en kattutställning hölls i Varberg i slutet av oktober 2015. Hon är född 2 juli samma år, efter tidigare förarbete av föräldrarna IC Tawalli’s Ricki Lake (mor) och SE*EmViPi Shaquille O’Neil (far).

Flera kändisar i namnen alltså: namnkällan Frida Wallberg, som är en välmeriterad boxare, tvåfaldig nordisk mästare och sexfaldig svensk mästare som amatör, dessutom har hon varit WIBF-mästare och också innehavare av WBC-bältet i superfjädervikt mellan 27 november 2011 – 14 juni 2013 och därmed världsmästare. Tyvärr blev hon sedan mycket allvarligt och långvarigt skadad i en match 2013. Ricki Lake är en (välbärgad tror jag) amerikansk skådespelade, producent och programledare i TV med egen Talk Show. Shaquille är en (välbärgad tror jag) amerikansk före detta professionell basketball-spelare.

Statue La Chatte a Bicyclette, Bryssel - 2009

Statue La Chatte a Bicyclette, Bryssel – 2009

I Bryssel, vid Rue de l’écuyer 50, står denna kattkvinna med sin cykel. Statyn, Statue La Chatte a Bicyclette, är utförd i glasfiber och konstnären heter Alain Sechas. Alain är född 1955 i Colombes i Frankrike men bor och arbetar i Paris. Han är känd för sina grafiska verk, målningar, skulpturer och installationer, inspirerade av katter och ”martianer”, ett slags imaginära invånare på planeten Mars. Form, färg och balans intresserar Alain. Han vill gärna att betraktaren av hans konst ifrågasätter den, men han vill också att betraktaren i hans konstverk skall se en humoristisk reflektionen över vardagen.

Gråtrut vid Campus, Varberg - 2016-04-09

Gråtrut vid Campus, Varberg – 2016-04-09

Gråtrut vid Campus, Varberg - 2016-04-09

Gråtrut vid Campus, Varberg – 2016-04-09

Trutar återkommer ganska ofta i dessa spalter men så är de också ständigt återkommande på gator, torg och hustak i bloggens hemtrakter, Varberg med omnejd. I princip totalt orädda, skräniga, inte minst nu när det strax är dags att lägga ägg på taken. Av någon anledning skall häckningen helst utföras i centrum verkar det som, fiskmåsar till exempel får hålla till lite längre därifrån.

Om det där med trutarnas centrala häckande stämmer överlag, det vet jag inte om alla håller med om. Dessa veritabla monster lägger såklart ägg även på taken utanför stadskärnan. Den avbildade pippin gör anspråk på plastpåsen i alla fall och försöker bryta sig in i den, men ytterligare en trut ansluter och det är därför som bildens trut påpekar det olämpliga i att störa den i arbetet.

Burmesisk tiggare vid gränsen mot Burma - Mae Sai, Thailand - 1999

Burmesisk tiggare vid gränsen mot Burma – Mae Sai, Thailand – 1999

Mae Sai är det nordligaste distriktet i provinsen Chiang Rai i norra Thailand och också namnet på en stad, där en gränsövergång, kanske den viktigaste, mellan Thailand och Burma (Myanmar) finns. Fattiga människor från Burma kunde i alla fall då, när bilden togs, ta sig igenom gränspassagen till den thailändska sidan för att tigga av turister, som ville besöka platsen intill gränsen. Det fanns (finns?) också möjlighet att få ett visum för ett endagsbesök, kanske till staden Tachilek på den burmesiska sidan. Då var man förstås tvungen att återvända samma väg.

Gränsövergång mellan Thailand och Myanmar (Burma) vid Mae Sai - 1999

Gränsövergång mellan Thailand och Myanmar (Burma) vid Mae Sai – 1999

På andra sidan bron ligger Burma och gränsövergången finns där bortom liksom staden Tachilek, distriktet heter också Tachilek. Staden och distriktet på den thailändska sidan heter, som nämnts tidigare, Mae Sai, och staden är den nordligaste i Thailand. Floden under bron heter Sai och bildar här gräns mot Burma, eller Myanmar, som militärregimen 1989 döpte om landet till. Oppositionen mot militären har emellertid fortsatt att använda namnet Burma.

Sussex vit-svart Columbia-tupp - Munkagårdsskolan, Tvååker - 2015

Sussex vit-svart Columbia-tupp – Munkagårdsskolan, Tvååker – 2015

Under rubriken Stora höns tung ras platsar denna tupp in. Han är av rasen Sussex med underbeteckningen Vit svart Columbia. Så här bedömde domaren tuppens utseende: Bra typ / Bra längd i kropp / Önskas vågrätare (och då tror jag att det menas balansen i ryggen (?) / Bra stjärtställning / Bra teckning pass på svart i sadel (och där begrep jag ingenting). Jag tror inte att de ihopsamlade 92 poängen räckte till prispallen (men däremot kanske till ett hederspris).

Tuppen och de andra fjäderfäna var utställda vid Munkagårdsgymnasiet i Tvååker i slutet av oktober 2015. Tävlingen arrangerades av Falkenbergs Rasfjäderfäklubb och enligt programmet skulle det finnas 211 fjäderklädda på plats i burarna i utställningshallen.

1 - DSC_0813

Nu går jag hem och lägger mig!

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Cykel, Cyklar, Fågel, Fåglar, Fotoblogg, Holland, Katt, Katter, Konst, Photo blog, Resor, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till En blandad kompott med bilder på djur …

  1. Ååå tack så mycket. Gläder mig åt att det även blev bakgrundsinfo till namnen vi har på våra katter och även på pappa Shaq.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.